Mourinho als tussenpaus? 'Spelers houden van hem'

Reacties

De positie van Thomas Tuchel als trainer van Bayern München staat ter discussie in Duitsland. Met het oog op de Champions League wordt José Mourinho genoemd als tussenpaus.

Mourinho als tussenpaus? 'Spelers houden van hem'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
2 - 2
Bayern München
Bayern München

Tuchel vertrekt na dit seizoen bij Bayern, maar de vraag is of hij dat haalt. De hegemonie van Der Rekordmeister, elf keer op rij kampioen van Duitsland, staat op het punt om gebroken te worden. Het gat met koploper Bayer Leverkusen groeide zaterdag naar dertien punten, omdat Bayern thuis met 0-2 verloor van Borussia Dortmund.

Alleen de Champions League kan het seizoen nog redden voor Bayern, ziet ook oud-speler Dietmar Hamann. 'Je zit bij de beste acht van Europa en als Bayern speelt zoals het kan, dan hebben ze een goede kans om daar te gaan tegen Arsenal', zei Hamann bij Sky90. 'Die hebben een goed team, maar zijn nog onervaren op dit niveau. Naar mijn mening moet je nu de beslissing nemen of dit nog de juiste manier is om langs Arsenal te komen. Ik vind dat het bestuur zich af moet vragen of ze de komende weken ingaan met Thomas Tuchel, terwijl de climax in de competitie en Champions League nadert.'

59-voudig international Hamann heeft een opvolger voor Tuchel in gedachten. 'Ik denk aan Mourinho. Je kan zeggen wat je wil over hem, maar bij Chelsea waren spelers dol op hem. (...) Ik betwijfel of hij ooit nog een club krijgt waar hij de Champions League kan winnen. Maar ik zie het hem wel doen voor acht of tien weken. Als het dan goed gaat, kun je altijd nog een jaar met elkaar door.'

Mourinho won de Champions League in 2010, door Bayern in de finale te verslaan met Internazionale. Zes jaar daarvoor won hij het toernooi ook al met FC Porto, dat AS Monaco versloeg in de eindstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.