Morata zadelt Real met probleem op voor derby met Atlético

Reacties

Álvaro Morata is voorlopig niet inzetbaar voor Real Madrid. In de oefenwedstrijd tegen Engeland (2-2) van dinsdag blijkt nu dat de Spaanse spits een hamstringblessure heeft opgelopen. Daardoor mist hij sowieso het competitieduel met Atlético Madrid van zaterdag. De kans bestaat dat ook Karim Benzema dan niet in actie kan komen.

Morata zadelt Real met probleem op voor derby met Atlético

Op de clubsite meldt Real Madrid nu dat de 24-jarige aanvaller een hamstringblessure heeft opgelopen in het oefenduel met Engeland en waarschijnlijk een maand niet in actie kan komen. Vermoedelijk mist hij daardoor ook El Clásico tegen Barcelona, die op 3 december op het programma staat.

Benzema kampt ook met hamstringklachten en het is nog maar de vraag of de Fransman zaterdag inzetbaar is tijdens de derby tegen Atlético. Mochten beide spelers niet aan de aftrap kunnen verschijnen, dan zou de 23-jarige Mariano Díaz een optie in de spits kunnen zijn.

In het duel met Atlético Madrid kan Real sowieso niet beschikken over Toni Kroos. De middenvelder brak in het duel met Leganés van 6 november zijn middenvoetsbeentje. Voor de positie van verdedigende middenvelder mist trainer Zinedine Zidane ook al Casemiro vanwege een kuitblessure. Het herstel van de Braziliaan zit echter wel in de afrondende fase, waardoor Zidane mogelijk een beroep op hem kan doen tegen Atlético. Ook Luka Modric is hersteld van zijn knieblessure.

Ramos
Sergio Ramos hervatte eerder deze week ook de groepstraining. De dertigjarige aanvoerder van Real was ruim een maand uit de roulatie vanwege een knieblessure en lijkt zaterdag inzetbaar. Ook Pepe keerde terug op het trainingsveld na een dijbeenblessure.

In de Spaanse Primera División is Real Madrid na elf wedstrijden koploper met 27 punten. De ploeg van Zidane verloor nog niet. Atlético staat vierde en heeft 21 punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.