Real Madrid mist dirigent Kroos in derby en Clásico

Reacties

Toni Kroos heeft in het duel van Real Madrid met Leganés afgelopen zondag zijn middenvoetsbeentje gebroken. De Duitse middenvelder kan daardoor waarschijnlijk dit kalenderjaar niet meer in actie komen.

Real Madrid mist dirigent Kroos in derby en Clásico

De 26-jarige Kroos speelde het duel met de promovendus wel uit, maar blijkt nu een breuk in het vijfde middenvoetsbeentje van zijn rechtervoet te hebben opgelopen, zo meldt zijn club. Dat is slecht nieuws voor Real Madrid, dat het de eerstvolgende speelronde, op 19 november, in de Madrileense derby opneemt tegen rivaal Atlético Madrid. Twee weken later staat El Clásico tegen Barcelona op het programma, terwijl De Koninklijke het in de Champions League opneemt tegen Sporting Lissabon en Borussia Dortmund.

De blessure van Kroos is een nieuwe klap voor trainer Zinedine Zidane, die voor de positie van verdedigende middenvelder ook al Casemiro wegens een blessure moet missen. Het herstel van de Braziliaan zit echter wel in de afrondende fase, waardoor Zidane mogelijk een beroep op hem kan doen tegen Atlético. Ook Luka Modric is hersteld van zijn knieblessure.

Kroos maakte dit seizoen in de competitie tot nu toe de meeste minuten van de hele selectie en in tien van de elf wedstrijden stond hij aan de aftrap. De Duitser is de bewaker van de balans op het middenveld van de Madrilenen, maar liet evengoed al zes keer een ploeggenoot scoren. Geen enkele speler in La Liga heeft meer assists achter zijn naam. Het leverde hem een sterk verbeterde verbintenis op bij de Spaanse topclub.

Ook voor het Duitse nationale elftal is de blessure van Kroos slecht nieuws. Die Mannschaft moet het in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino en het oefenduel met Italië zonder Kroos doen.

Voor het herstel van een breuk in het middenvoetsbeentje staat zes tot acht weken. De verwachting is dat Kroos daarom pas na de winterstop weer zal terugkeren bij Real voor de wedstrijd tegen Granada op 8 januari.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.