Morata droomt van terugkeer naar Real Madrid

Reacties

Álvaro Morata wil alleen terugkeren naar Real Madrid als daar in tegenstelling tot zijn eerste periode kans op speeltijd is. Anders blijft de 23-jarige spits liever bij Juventus of vertrekt hij naar de Premier League.

Morata droomt van terugkeer naar Real Madrid

De toekomst van Morata is in aanloop naar de transferzomer al veelvuldig onderwerp van gesprek. Real heeft immers een terugkoopoptie van dertig miljoen euro laten opnemen in de deal die het twee jaar geleden sloot met Juventus, dat destijds twintig miljoen betaalde voor de 1 meter 89 lange aanvaller. De Koninklijke overweegt sterk daar van gebruik te maken nu het product van de jeugdopleiding zich twee jaar heeft kunnen ontwikkelen in Turijn.

'Natuurlijk wil ik het liefst terug naar Real Madrid', zegt Morata in gesprek met AS. 'Dat is mijn wens, om prijzen te winnen met Real Madrid. Maar bij die club lopen een paar uitzonderlijke spelers rond. En ik wil vooral spelen en me belangrijk voelen. Volgend jaar zal ik spelen voor de club die me de beste kansen biedt om dat te doen. Ik hoop dat alles voor 13 juni is afgerond, want het is lastig om hier bij de nationale ploeg met een telefoon in de hand rond te lopen.'

Morata heeft keuze te over. De achtvoudig international bevestigt aanbiedingen te hebben ontvangen vanuit Engeland. Hij geeft toe dat de stap naar de Premier League aanlokkelijk klinkt. 'En niet alleen vanwege het salaris. Ik denk dat ik daar uitstekend tot mijn recht kan komen. Maar dat wil niet zeggen dat ik wil vertrekken bij Juventus. Ik kan alleen maar positief zijn over deze club. Ik denk alleen dat ik in Engeland een completere speler kan worden. Ik ben 23 en wil mezelf blijven ontwikkelen.'

Dat kan om te beginnen in Frankrijk, want Morata is opgenomen in de voorlopige EK-selectie van Spanje en lijkt wel zeker van een plek in het definitieve keurkorps van bondscoach Vicente del Bosque. Afgelopen seizoen scoorde Morata twaalf keer voor Juventus in 47 officiële wedstrijden, waarvan hij er 21 als invaller speelde. In zijn eerste seizoen was de Madrileen iets beter op dreef met vijftien treffers, waarvan één in de Champions League-finale tegen Barcelona (1-3).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.