Montella gelooft ondanks wankelende positie in Milan-revival

Reacties

De druk op Vincenzo Montella neemt met de week toe. Zondag verloor AC Milan tegen aartsrivaal Internazionale (3-2), waardoor de Rossoneri de tiende plaats in de Serie A bezetten. De trainer gelooft echter nog heilig in een plek bij de bovenste vier.

Montella gelooft ondanks wankelende positie in Milan-revival

AC Milan kwam tegen de stadsgenoot tot twee keer terug van een achterstand, maar een derde treffer van Mauro Icardi uit een penalty deed de voormalig grootmacht uiteindelijk de das om. 'Ik zie het glas als half vol', vertelde de Italiaan na afloop tegenover Mediaset Premium. 'Ik heb de wil om dit project door te zetten.'

Of Montella hier de tijd voor krijgt, is echter de vraag. Milan investeerde deze zomer fors om weer mee te draaien in de bovenste regionen van de Serie A, maar tot dusver vallen de resultaten erg tegen. De rood-zwarten bezetten de tiende plaats en de achterstand op koploper Napoli is al twaalf punten.

'Als je nu naar de ranglijst kijkt, ziet het er slecht uit', analyseerde de trainer. 'Het seizoen is nog lang, dus er valt nog veel terrein te winnen. Deze selectie heeft enorm veel kwaliteit, ook al zullen mensen zeggen van niet. Ik geloof heilig dat een plek bij de topvier haalbaar is voor ons.'

Donderdag speelt Milan in eigen huis tegen AEK Athene in de Europa League (21.05 uur). In de Serie A wachten vervolgens wedstrijden tegen Genoa en Chievo Verona, voordat op 28 oktober Juventus afreist naar San Siro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.