Monk en Vorm hekelen mentaliteit Swansea City

Het gaat Swansea City momenteel niet voor de wind. De club uit Wales verloor afgelopen zaterdag het zespuntenduel met West Bromwich Albion (1-2) en bezet nu de veertiende plek in de Premier League. Doelman Michel Vorm heeft 'geen excuses' voor het verlies tegen The Baggies.

Hoewel The Swans al na twee minuten op voorsprong kwamen door een doelpunt van voormalig Roda JC-aanvaller Roland Lamah, sloeg WBA in de tweede helft met twee doelpunten terug. 'We hebben geen excuses voor deze thuisnederlaag. Ik keek erg uit naar deze wedstrijd en na de eerste helft had ik het idee dat we de wedstrijd gingen winnen', aldus Vorm.

De wedstrijd verliep echter anders dan de veertienvoudig international dacht. 'Als je dezelfde mentaliteit uit de eerste helft niet opnieuw tentoonspreidt, dan verlies je wedstrijden. Het maakt niet uit wie de tegenstander is, je moet altijd vechten voor de punten. Ik hoop dat we hiervan leren. Er staan nog negen wedstrijden op het programma, maar dit is erg teleurstellend.'

Vorm vergelijkt de wedstrijd met die van twee weken geleden, toen Swansea City op eigen veld gelijk speelde tegen Crystal Palace (1-1). 'Ook toen speelden we de eerste helft erg goed en creëerden we veel kansen. In de tweede helft was dat niet het geval.'

Trainer Garry Monk was te spreken over de eerste helft, maar vond zijn Swansea City de tweede helft erg zwak spelen.

Monk
Trainer Garry Monk vindt het slechte spel van zijn ploeg, in de tweede helft, moeilijk uit te leggen. 'Misschien was het de mentaliteit. We waren in de eerste helft zo dominant, dat we er vanuit gingen dat dat de tweede helft ook zou lukken. We hadden de eerste helft meer moeten scoren, maar de kansen hebben we niet benut.'

Monk vond dat WBA 'tegen de touwen hing, maar dat zijn team een knock out-slag vergat toe te dienen'. 'En dan geef je de tegenstander de gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen. Ik denk dat we niet verdienden om de wedstrijd te verliezen, maar na de tweede helft verdienden we het ook zeker niet om te winnen', weet de in februari aangestelde trainer.

Er lijken moeilijke tijden op komst voor de club waar de Nederlanders Michel Vorm, Dwight Tiendalli, Jonathan De Guzman en Marvin Emnes op de loonlijst staan. Swansea City staat met 29 punten slechts vijf punten voor op hekkensluiter Fulham. Norwich City (29 punten), WBA, Crystal Palace (beide 28 punten), Sunderland (25) en Cardiff City (25) hijgen eveneens in de nek van de club uit Wales.