Fout Krul leidt succes Fulham in, zorgen Norwich

Fulham heeft dankzij een fout van Newcastle United-doelman Tim Krul zijn eerste zege onder Felix Magath te pakken. Voor Norwich City groeien de zorgen.

Fulham – Newcastle United 1-0
De ogen waren zaterdag op Craven Cottage gericht op David Stockdale. De keeper kreeg de voorkeur van manager Felix Magath boven Maarten Stekelenburg, die zodoende zich moet verbijten op de bank bij Fulham.

Stockdale bewees met enkele reddingen zijn waarde voor The Cottagers. Maar het was Tim Krul die Fulham de helpende hand bood in de jacht op een broodnodige zege. De doelman van Newcastle United, en concurrent van Stekelenburg bij Oranje, ging in de 68ste minuut in de fout bij een schot van Ashkan Dejagah.

De openingstreffer kwam Fulham toe. De Londense formatie was enkele keren dicht bij een doelpunt geweest, zoals ook in de 54ste minuut met een afstandsschot van John Heitinga. Maar de bal belandde via de lat net niet helemaal achter de doellijn, zo werd duidelijk op basis van de doellijntechnologie.

In blesssuretijd ontsnapte Fulham aan de gelijkmaker. Krul, mee naar voren bij een corner, zag zijn schot gekeerd worden door een hand van landgenoot Heitinga. Scheidsrechter Howard Webb wees de claims van Newcastle van de hand en floot direct af.

Door het resultaat op Craven Cottage – de eerste overwinning voor Magath - mag Fulham weer hoop koesteren op lijfsbehoud, al blijft het hekkensluiter in de Premier League. Voor Newcastle United, dat begon met Luuk de Jong en Vurnon Anita in de basis, betekent de nederlaag dat Europees voetbal uit het zicht is verdwenen.

Southampton – Norwich City 4-2
Door een enigszins vreemde nederlaag bij subtopper Southampton moet Norwich City nog altijd vrezen voor degradatie. Zonder Nederlanders – Ricky van Wolfswinkel zat op de bank en Leroy Fer is geblesseerd – kwamen de bezoekers al na vijf minuten op achterstand. Morgan Schneiderlin opende de score.

Kort na de 2-0 van Rickie Lambert in de 57ste minuut voerde Chris Hughton in een minuut tijd drie wissels door om een waar slotoffensief te ontketenen. Van Wolfswinkel was een van die invallers. Spanning leek er niet meer te komen toen Jay Rodriguez de stand naar 3-0 tilde.

Waar Southampton in veilige haven leek, werd het tóch nog spannend. Invaller Johan Elmander zorgde voor 3-1 en een minuut later was het door toedoen van Robert Snodgrass al 3-2. Sam Gallagher maakte diep in blessuretijd een einde aan de illusies van The Canaries. Daar bleef het wel bij. Norwich heeft zodoende nog maar vijf punten meer dan hekkensluiter Fulham. Southampton is achtste.

Swansea City – West Bromwich Albion 1-2
Swansea City is op eigen veld tegen degradatiekandidaat West Bromwich Albion met 2-1 onderuit gegaan. Met Michel Vorm en Jonathan de Guzman in de basis kwam de club uit Wales al na twee minuten op voorsprong. Wilfried Bony (voormalig Vitesse) bediende Roland Lamah (voormalig Roda JC, foto), die na een individuele actie de score opende.

Na rust gaf Swansea de gunstige uitgansgpositie uit handen. Stéphane Sessègnon haalde van twintig meter doeltreffend uit en liet daarmee Vorm kansloos. In de slotfase bezorgde Youssouf Mulumbu de bezoekers zelfs drie punten door de 1-2 te maken. Dwight Tiendalli en Marvin Emnes bleven de gehele wedstrijd op de bank.

Stoke City – West Ham United 3-1
Stoke City heeft een 1-0 achterstand tegen West Ham United omgezet in een 3-1 overwinning. West Ham kwam snel op voorsprong via Andy Carroll, maar door doelpunten van Peter Odemwingie (twee) en Marko Arnautovic won Stoke alsnog. Een domper voor de thuisploeg was het uitvallen van Erik Pieters, die na een kwartier geblesseerd naar de kant moest.