Moniz beschouwt degradatie met Notts County als 'ramp'

Ricardo Moniz is er niet in geslaagd om Notts County te behouden voor de League One. De club degradeerde zondag door een 3-1 nederlaag tegen Gillingham. Notts County kwam uiteindelijk één punt tekort om zich te handhaven.

De degradatie naar het vierde niveau had een uiterst wrang karakter voor de oudste profclub van Engeland en de wereld. Na tachtig minuten leidde Notts County nog met 0-1. Directe concurrent Colchester United stond op dat moment met 0-0 gelijk tegen Preston North End.

In de virtuele stand had de ploeg van Moniz daarmee een voorsprong van drie punten op Colchester United. Maar in de slotfase ging alles mis. Colchester United kwam op een 1-0 voorsprong tegen Preston North End, dat daarmee directe promotie misliep. In de 88ste minuut moest Notts County in Gillingham de gelijkmaker toestaan. De thuisploeg bouwde die voorsprong verder uit tot 3-1 door treffers in de 93ste en 95ste minuut.

Moniz, die pas een maand in dienst is bij Notts County, reageerde onthutst op de degradatie. 'It was a disaster', vertelde hij. 'Het was een ramp'.