Moniz trainer van oudste profclub ter wereld

Reacties

Ricardo Moniz is de nieuwe trainer van Notts County. Hij moet de Engelse traditieclub behoeden voor degradatie uit de League One, het derde niveau.

Moniz trainer van oudste profclub ter wereld

De vijftigjarige trainer strijkt de komende uren de laatste plooien glad met de club uit Nottingham, meldt hij aan Voetbal International. Hij was een week geleden al dicht bij een overeenkomst met de oudste profclub ter wereld, maar zag vanwege familie-omstandigheden toen af van de overeenkomst met de in 1862 opgerichte club.

Moniz was in Engeland eerder werkzaam in de trainersstaf van Tottenham Hotspur, toen Martin Jol bij die club manager was. In Duitsland was hij actief als hoofdtrainer van Hamburger SV en 1860 München, terwijl hij ook werkzaam was bij de Hongaarse grootmacht Ferencvaros en het Poolse Legia Gdansk.

'Ricardo brengt een fantastische reputatie met zich mee. Niet alleen omdat zijn elftallen een bepaalde voetbalstijl hanteren, maar ook omdat hij in staat is talent te herkennen en te ontwikkelen', aldus voorzitter Ray Trew. 'Het doel voor de korte termijn is duidelijk: dat is degradatie uit de League One ontlopen. Als ons dat lukt, gaan we ons richten op volgend seizoen.' Moniz debuteert zaterdag als trainer van Notts County in het uitduel met Yeovil Town.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.