Hoogstandjes Amrabat, Bakircioglü en Cristiano Ronaldo

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Hoogstandjes Amrabat, Bakircioglü en Cristiano Ronaldo

• Hij is inmiddels 34 jaar, maar voetballen kan Kennedy Bakircioglü nog wel. De oud-speler van FC Twente en Ajax was maandagavond trefzeker tijdens het duel tussen Hammarby en Djurgården.

'Misschien moeten spelers maar in actie komen met gebroken knieën en enkels.'
• Aan het woord is Ricardo Moniz (foto boven), sinds kort manager van Notts County. Hij verloor Jamal Campbell-Ryce met een knieblessure, maar de strijd tegen degradatie weegt zwaar. 'Ik heb hem gezegd dat we hem nodig hebben. Het is belangrijk dat we niet degraderen.' Met nog vijf duels voor de boeg heeft Notts County één punt achterstand op de veilige twintigste plaats in de League One. (BBC)

• Afgelopen zaterdag maakte Star Nicola een geweldig doelpunt in Oostenrijk. Hij bezorgde vierdeklasser Gröbming daarmee een 2-1 overwinning op TUS Admont.

• Tot voor kort had niemand in Nederland van Arnold Meyer gehoord, maar de materiaalman van Heracles Almelo ging afgelopen zaterdag tijdens het thuisduel met Ajax (0-2) over de schreef. Vanwege het gebruik van grove taal tegenover de vierde official werd Meyer voor één wedstrijd geschorst. Dus als het gras van het Polman Stadion de komende week niet gemaaid wordt, is nu duidelijk waarom...

'Mijn doel is om bondscoach te worden van het nationale team.'
Roberto Carlos laat er geen gras over groeien. De 42-jarige Braziliaan is op dit moment trainer van Akhisar Belediyespor, maar in de toekomst zou hij graag bondscoach worden van de Seleção. 'Ik ben klaargestoomd bij de grote clubs. Ik leefde altijd onder de druk van het presteren en heb geleerd van alle coaches waarmee ik werkte.' (Folha de São Paulo)

• In de Primera División liet Nordin Amrabat zich met een panna zien tegen Atlético Madrid, terwijl Cristiano Ronaldo een bijzondere no look-pass gaf.

'Het spijt me voor je, maar we moesten vandaag winnen.'
Louis van Gaal had na de gewonnen derby tegen Manchester City nog een boodschap voor de kapper van zijn vrouw Truus. De haarstylist is hartstochtelijk fan van Manchester Uniteds aartsrivaal City en zal dan ook niet blij zijn geweest met de 4-2 overwinning van Van Gaal en co. (Manchester United TV)

Van Gaal was sowieso op dreef na de derby. De manager meldde desgevraagd nog niet te weten wat hij zondagavond ging eten, maar liet doorschemeren dat de kans erin zat dat hij zichzelf ging verwennen bij zijn favoriete eetgelegenheid, het Chinese restaurant Mr. Wings.

Mario Balotelli kreeg zondag flink wat te verduren. De voormalige aanvaller van Manchester City haalde op Twitter uit naar Manchester United na de 0-1 van Sergio Agüero. Iets te vroeg zo bleek, want de ploeg van Louis van Gaal scoorde vier keer en won daardoor uiteindelijk met 4-2.

Ángel Di María heeft het lastig bij Manchester United. De vleugelspeler is niet in vorm en manager Louis van Gaal houdt de Argentijn op de bank. In het onderstaande filmpje laat Di María zien toch over meer dan genoeg kwaliteiten te beschikken, door een hoekschop met een rabona binnen te schieten. Het betreft overigens een reclame van Adidas, maar of-ie echt is...

Gonzalo Castro heeft in zijn jeugd goed naar Marco van Basten gekeken. Tijdens het duel van Real Sociedad met Deportivo La Coruña scoorde de middenvelder met een volley. De goal deed sterk denken aan de treffer waarmee San Marco Nederland in 1988 Europees kampioen maakte.

'Volgend seizoen zal ik beter zijn.'
• Was getekend, Wilfried Bony na de derby tegen Manchester United. De aanvaller van Manchester City werd in januari overgenomen van Swansea City. Sinds zijn overstap is de Ivoriaan nog niet erg succesvol en zit hij regelmatig op de bank. Toch is hij er zeker van dat het volgend seizoen beter zal gaan.

'De eerste keer dat ik Steven Gerrard zag, dacht ik dat hij nep was.'
Raheem Sterling vertelt tegen Sky Sports dat hij het niet kon geloven toen hij de aanvoerder van Liverpool voor het eerst in het echt zag. Hij dacht dat het om een wassen beeld ging. Bovendien was er nog meer ophef rond Sterling, de vleugelspeler van Liverpool is gespot terwijl hij een waterpijp aan zijn mond zet...

'Als het een pond is, stop die in je zak. Als het een chocoladereep is: eet die dan op.'
José Mourinho had tijdens de persconferentie na de met 1-0 gewonnen derby tegen Queens Park Rangers advies voor een van zijn spelers. Cesc Fabregas zou zijn bekogeld door de aanhang van de thuisploeg en Mourinho speelde daar met de nodige humor op in.

'Voor tien kratten bier verliezen we.'
Joey van den Berg is met SC Heerenveen zaterdag de tegenstander van aanstaand kampioen PSV. De Friezen gaan op bezoek in Eindhoven en kunnen het feestje nog verstieren als ze er met een overwinning vandoor gaan. Met een knipoog laat Van den Berg echter weten dat zijn ploeg het best op een akkoordje wil gooien. (Omroep Fryslân)

'Jammer genoeg was hij niet zo mooi als in mijn dromen.'
Gervane Kastaneer maakte tegen FC Utrecht zijn allereerste doelpunt voor ADO Den Haag. De achttienjarige aanvaller bepaalde met zijn 2-0 de eindstand. In zijn gedachten had hij het moment al vaker beleefd, al was het in die gevallen nog nét wat fraaier. (NOS)

'Misschien is het voor Depay wel goed als hij een kleedkamer binnenkomt waar ze hem niet kennen.'
Bert van Marwijk vergeleek Memphis Depay in Studio Voetbal met een jonge Robin van Persie. De aanvaller van PSV is volgens Van Marwijk nog niet op het niveau waarop Van Persie in zijn jonge jaren zat, maar het is in zijn ogen wel verstandig als Depay naar het buitenland gaat. Van Marwijk is ervaringsdeskundige: hij werkte bij Feyenoord met de huidige aanvaller van Manchester United en Oranje.

'Voor mijn gevoel liep het anders, maar daar wil ik niets meer over zeggen.'
Stefano Denswil heeft geen zin in een vete met Ajax-trainer Frank de Boer. De verdediger van Club Brugge wil dan ook niet reageren op de uitspraak van De Boer dat hij niet goed genoeg zou zijn voor de Amsterdammers. (De Telegraaf)

'Eto'o had bijna bij AC Milan gespeeld.'
Adriano Galliani doet tegenover Sky Sport Italia een ontboezeming. De Kameroener die tegenwoordig voor Sampdoria uitkomt zou afgelopen zomer dicht bij een transfer naar AC Milan zijn geweest. Zondag troffen uitgerekend die clubs elkaar: 1-1.

Rogério Ceni scoorde dit weekend weer eens een vrije trap. Voor de doelman die momenteel al de meest scorende keeper uit de geschiedenis is, was het alweer zijn 127ste goal in zijn loopbaan. Mede dankzij de vrije trap van de 42-jarige doelman werd de wedstrijd tegen RB Brasil met 3-0 gewonnen.

Johan Djourou en Valon Behrami hebben zich in de rust van het duel tussen Hamburger SV en FSV Mainz 05 helemaal laten gaan: de twee Zwitsers vlogen elkaar aan. Sensatiekrant Bild sprong hier gretig op in en maakte er een reconstructie van. Laten we het maar houden op degradatiestress in Hamburg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.