Monaco en Olympique Marseille lopen uit

De twee koplopers van de Franse competitie maakten geen fout. Beide wonnen hun duels en zagen bovendien de virtuele mede-koploper, Girondins Bordeaux, in de fout gaan.

Koploper AS Monaco had geen kind aan Le Havre. De ploeg van coach Didier Deschamps won het uitduel met 3-0. De Monegasken profiteerden van de vele defensieve blunders van Le Havre. Tussen de 24ste en de dertigste minuut besliste Monaco het duel. Shabani Nonda scoorde vanaf de strafschopstip (zijn zeventiende van het seizoen), waarna Dado Prso en Patrice Evra voor de 2-0 en 3-0 zorgden.

Mede-koploper Olympique Marseille had meer problemen. L'OM won met 2-1 bij nummer zestien Montpellier. Het was weer eens Daniel Van Buyten die Marseille aan de overwinning hielp, ditmaal met een treffer in de 83ste minuut.

Nummer vier Girondins Bordeaux had voor aanvang van het duel met nummer vijf FC Nantes evenveel verliespunten als de twee koplopers, zij het een wedstrijd minder gespeeld. Maar de ploeg van coach Elie Baup kwam in een vervelende Atlantische derby niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Mickaël Landreau hield Nantes op de been met enkele knappe reddingen.

FC Sochaux won met 3-1 bij RC Strasbourg en blijft hierdoor meedraaien in de subtop. Pierre-Alain Frau, Mickaël Pagis en Strasbourg-verdediger Valérien Ismaël scoorden voor Sochaux.

Ook Paris Saint-Germain zegevierde, Sedan kreeg met 2-0 klop in Parijs. Mauricio Pochettino en Stéphane Pedron scoorden voor PSG.

AJ Auxerre liep averij op in de strijd om Europees voetbal door een 0-0 gelijkspel tegen RC Lens.