Mokhtar laat PEC tegen ADO eindelijk weer eens juichen

PEC Zwolle heeft na acht pogingen de eerste competitiezege van het seizoen te pakken. Youness Mokhtar was met twee doelpunten de grote man in het duel met ADO Den Haag: 2-1.

Net als PEC verscheen ook ADO in een niet al te beste vorm aan de aftrap in het MAC3PARK Stadion. De ploeg van trainer Zeljko Petrovic verloor zijn laatste drie competitieduels en de laatste Eredivisie-zege dateert alweer van 19 augustus. Het gebrek aan vertrouwen bij beide ploegen liet zich merken in de eerste helft. Beide teams speelden angstig en kwamen tot weinig grote kansen. Anass Achahbar kreeg de bal na een half uur na een mistrap van ADO-doelman Ernestas Setkus wel prompt voor zijn voeten, maar liet na die fout af te straffen.

De tweede helft in Zwolle liet een heel ander beeld zien. Binnen twee minuten na de rust lag de bal er namelijk al in. Ruben Schaken kwam goed door aan de rechterkant en gaf voor op Mike Havenaar. De Japanse spits legde de bal terug op Tom Trybull, die de bezoekers op voorsprong zette. Lang konden de Hagenaren echter niet van die luxe genieten, want vijf minuten later bracht Mokhtar de gelijkmaker alweer op het scorebord.

De linksbuiten werd weggestuurd door Danny Holla, kapte Tom Beugelsdijk uit en rondde af in de lange hoek. Diezelfde Mokhtar kreeg in de zeventigste minuut het Zwolse publiek op de banken door zijn tweede van de avond te maken, nadat hij José San Roman dol had gedraaid in het strafschopgebied.

Tien minuten voor het einde moest doelpuntenmaker Trybull het veld nog verlaten met zijn tweede gele kaart. Petrovic probeerde daarna nog iets te forceren door Dennis van der Heijden in te brengen voor Tom Beugelsdijk, maar het leverde ADO niets op.

PEC Zwolle heeft daardoor in speelronde acht dan eindelijk zijn eerste competitiezege binnen. Dankzij de drie punten verlaat de ploeg van trainer Ron Jans de laatste plaats.