Mogelijke geldkampioen Barcelona verwacht recordomzet

Reacties

Barcelona verwacht dit seizoen een recordomzet van 695 miljoen te boeken. Dit betekent een stijging van twee procent ten opzichte van het seizoen 2015/16, toen de Catalaanse club in totaal 679 miljoen zag binnenstromen.

Mogelijke geldkampioen Barcelona verwacht recordomzet

Hoewel exacte verwachte cijfers van andere topclubs nog niet bekend zijn, zou Barcelona met deze omzet de kampioen van de Deloitte Money League kunnen worden, een jaarlijks rapport over de clubs met de meeste inkomsten. In het laatste rapport uit januari dit jaar, moest Barcelona (561 miljoen) alleen Real Madrid (577 miljoen) nog voor zich dulden. De inkomens in dat rapport stammen uit het seizoen 2014/15.

Barcelona heeft de groei vooral te danken aan de sectie marketing. Met een shirtsponsor als Qatar Airways wist de Spaanse kampioen nieuwe markten aan te boren, wat lijkt te resulteren in achttien miljoen méér marketingopbrengsten dan vorig seizoen (285 tegen 267 miljoen).

Het enige minpunt is het verschil in spelersopbrengsten. Waar Barcelona vorig seizoen nog geld wist te vangen voor spelers als Pedro (voor 27 miljoen euro naar Chelsea) en Adama Traoré (tien miljoen euro, Aston Villa), maakte dit seizoen vooralsnog alleen Claudio Bravo (achttien miljoen euro, Manchester City) een transfer waarmee een bedrag met dubbele cijfers was gemoeid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.