Barça pakt 'wereldrecord' met omzet van 679 miljoen euro

Reacties

Barcelona heeft in het afgelopen seizoen een omzet van liefst 679 miljoen euro gedraaid, zo maakt de Spaanse kampioen maandagavond bekend. Nog nooit harkte een voetbalclub zoveel geld binnen in twaalf maanden.

Barça pakt 'wereldrecord' met omzet van 679 miljoen euro

In het boekjaar 2014/15 'stokte' de omzet van de Catalanen op 560,8 miljoen euro. Althans, volgens Deloitte, dat jaarlijks de rijkste clubs in kaart brengt. Op deze rangschikking nam Barcelona begin dit jaar de tweede plaats in, onder Real Madrid (577 miljoen euro). Manchester United completeerde de topdrie met 519,5 miljoen euro.

De winst van Barcelona over het afgelopen seizoen bedroeg 29 miljoen euro, veertien miljoen euro meer dan in 2014/15. Destijds was het bestuur een enorm bedrag aan premies kwijt na de 'triple'. Afgelopen seizoen won Barcelona wel de Spaanse landstitel en beker, maar bleef succes in de Champions League uit.

Feit is dat Barcelona de afgelopen jaren de omzet in een gigantisch tempo heeft opgeschroefd. In het seizoen 2008/09, het eerste jaar waarin Pep Guardiola als trainer voor de A-selectie stond, bedroegen de revenuen slechts 365 miljoen euro. De afgelopen jaren is Barcelona een aantal lucratieve deals aangegaan. Onlangs werd bekend dat het contract met hoofdsponsor Qatar Airways met een jaar is verlengd tot medio 2017.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.