Barcelona zoekt nog naar spits na aantrekken André Gomes

Reacties

Barcelona trok deze zomer al voor tachtig miljoen euro aan nieuwe spelers aan, maar is nog niet klaar op de transfermarkt. Trainer Luis Enrique bevestigde donderdagavond dat de kampioen van Spanje nog op zoek is naar aanvallende versterking.

Barcelona zoekt nog naar spits na aantrekken André Gomes

Luis Enrique verwelkomde met Samuel Umtiti (25 miljoen euro, Olympique Lyon) en Lucas Digne (Paris Saint-Germain, 16,5 miljoen euro) al twee Franse verdedigers. Donderdag kwam daar André Gomes bij. De Portugese middenvelder komt voor 35 miljoen euro plus bonussen over van Valencia, waarmee ook het Catalaanse middenveld wordt voorzien van een impuls. Denis Suárez komt bovendien terug van Villarreal.

De enige linie waarin Barcelona nog niet van vers bloed is voorzien, is de aanval. En juist voorin is de spoeling dun. Door het transfervrije vertrek van Sandro Ramírez naar Málaga, heeft Luis Enrique in principe alleen Munir El Haddadi achter de hand als Lionel Messi, Neymar of Luis Suárez wegvalt. Daar moet verandering in komen.

'Het klopt dat we nog op zoek zijn naar een aanvaller', zei Luis Enrique tijdens een persconferentie, vooruitblikkend op het nieuwe seizoen. 'We willen dat die speler gemotiveerd is, dat hij honger heeft naar doelpunten. Ik wil een pure spits, die zich in het strafschopgebied meldt en in staat is om goals te maken.' Kévin Gameiro wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een verhuizing naar Camp Nou, maar Sevilla laat de Franse spits alleen gaan voor veertig miljoen euro.

Hoe dan ook vertrouwt Luis Enrique erop dat Barcelona ook in zijn derde seizoen weer meestrijdt om alle prijzen. 'We blijven onszelf verbeteren en ontwikkelen. Het team was al erg goed. We hebben ons verder versterkt en verbeterd', zei de oud-speler van de Blaugranas. 'Ons doel is het maximaal haalbare. We willen strijden om alle mogelijke prijzen.' De eerste mogelijkheid daarvoor is op 14 en 17 augustus, als Sevilla de opponent is in de strijd om de Spaanse Super Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.