Modric gelooft in stunt: 'België misschien zenuwachtig'

Daags voor het beladen WK-kwalificatieduel Kroatië - België stookt Luka Modric het vuurtje op. Volgens de middenvelder van Real Madrid hoort Kroatië een maatje te groot te zijn voor de Rode Duivels.

Modric gelooft in stunt: 'België misschien zenuwachtig'

België is koploper in Groep A, met vijf punten meer dan Kroatië. De Belgen hebben vrijdag tegen Kroatië dus aan een punt genoeg om een WK-plaatsbewijs veilig te stellen. Modric denkt echter dat België in Zagreb als verliezer van het veld zal stappen. 'Ik vind echt dat dat wij beter zijn als team en dat wij meer kwaliteiten hebben dan België. België heeft een goed team, maar wij zijn beter, ook al hebben we dat de laatste wedstrijden niet laten zien', tekent Het Nieuwsblad op uit de mond van Modric.

Kroatië vergooide tijdens de afgelopen kwalificatieduels met Schotland (0-1) en Servië (1-1) de kans op rechtstreekse plaatsing voor het WK. 'Het is uiteraard een feit dat België in pole-position ligt, maar we moeten ook niet vergeten dat ook wij nog kans maken om door te stoten naar het WK', vervolgt Modric.

Zenuwachtig
Modric sluit niet uit dat België onder de druk bezwijkt als het vrijdag van Kroatië verliest. 'Als wij vrijdag winnen, worden de Belgen misschien zenuwachtig voor hun laatste wedstrijd tegen Wales.'

Ongeacht het resultaat in Zagreb heeft België dinsdag tegen Wales aan een zege genoeg om zich van het WK te verzekeren. De Rode Duivels kunnen tegen Kroatië overigens waarschijnlijk gewoon over Moussa Dembélé beschikken. Hij raakte deze week op de training licht geblesseerd aan de enkel, maar is weer fit. Spits Christian Benteke ontbreekt vanwege een heupkwetsuur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen