Miyaichi verzweeg breuk in rib voor optreden bij Arsenal

Ryo Miyaichi moet de komende twee weken toekijken bij Arsenal. De ex-huurling van Feyenoord, nog altijd begeerd door de Rotterdammers, heeft een breuk in zijn rib.

Miyaichi verzweeg breuk in rib voor optreden bij Arsenal

De Japanner loopt al enige tijd rond met het euvel. Tijdens de trainingsstage van Arsenal in Japan liep hij de blessure op. Maar omdat hij zich dit seizoen definitief in de hoofdmacht van de Londenaren wil spelen, sprak hij met geen woord over de ribbreuk.

Tijdens de Emirates Cup, waarbij Arsenal het in een vriendschappelijk toernooi opnam tegen FC Porto, Galatasaray en Napoli, was de Japanner niet beschikbaar voor The Gunners. 'Miyaichi heeft inderdaad een ribblessure opgelopen in Japan', gaf manager Arsène Wenger toe.

'Tijdens de eerste wedstrijd van het trainingskamp in Japan heeft hij één van zijn ribben gebroken. Hij heeft de blessure voor ons verzwegen, hij wilde zich per se laten zien. Nu moet hij een aantal weken toekijken.'

AfscheidWenger gaf vorige week al aan dat hij voorlopig nog geen afscheid gaat nemen van Miyaichi. De vleugelaanvaller wordt in de gaten gehouden door Feyenoord, dat hem graag opnieuw op huurbasis wil overnemen.

Miyaichi groeide in het seizoen 2010/11 in De Kuip uit tot een publiekslieveling toen hij gehuurd werd van Arsenal. Later lieten de Londenaren hem ook nog ervaring opdoen bij Bolton Wanderers en Wigan Athletic. Pas tegen het einde van de transferperiode zal duidelijk worden of Arsenal hem opnieuw zal uitlenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen