'Missie geslaagd, maar ultieme doel weer niet bereikt'

Reacties

De Nederlandse kranten zijn lovend over de laatste groepswedstrijd van Ajax in de Champions League. APOEL Nicosia (4-0) werd eenvoudig opzijgezet, waardoor na PSV en Feyenoord ook Ajax overwintert in de Europa League.

'Missie geslaagd, maar ultieme doel weer niet bereikt'

'Mooi slotakkoord', kopt het AD op de voorpagina. Maar behalve de puike prestatie was er ook kritiek. 'Goede afsluiting, maar de kater blijft.' De conclusie is dat trainer Frank de Boer niet veel is opgeschoten in de laatste vier jaar. Daarmee bedoelt de ochtendkrant dat de Europa League niet het hoofddoel is van Ajax.

Ook De Telegraaf spreekt van een uitstekende zege, al slaagde de regerend landskampioen er opnieuw niet in door te stoten naar de volgende ronde van de Champions League. En dat is al jarenlang een van de doelstellingen van Ajax. 'Missie volbracht' en 'De beste van de rest', meldt de krant op de cover en de eerste pagina van het sportkatern.

De overwinning op APOEL Nicosia wordt door de Volkskrant betiteld als een uitstekend afscheid in het kampioenenbal en wellicht het begin van iets moois in de Europa League. Al was het bereiken van de volgende ronde niet voldoende voor een vermelding op de voorpagina....Trouw keek positief naar de prestatie. 'Gedisciplineerd en slagvaardig voldeed de kampioen van Nederland ruimschoots aan het enige wat in zijn Champions League kon worden gevraagd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.