Ajax verdient 27,6 miljoen euro met Champions League

Reacties

Hoewel Ajax de lucratieve plaatsing voor de achtste finales van de Champions League is misgelopen, hebben de Amsterdammers de clubkas toch nog flink kunnen spekken. Financieel-directeur Jeroen Slop (foto) vertelt dat Ajax 27,6 miljoen euro heeft verdiend aan de groepsfase.

Ajax verdient 27,6 miljoen euro met Champions League

De 4-0 zege van woensdag op APOEL Nicosia zorgde voor nog eens één miljoen euro extra aan inkomsten. Bovendien zullen de Amsterdammers ook na de winterstop nog actief zijn in de Europa League. 'Die plaatsing levert ons twee ton extra op. Mochten we een ronde verder komen dan is dat bedrag 350.000 euro. En zo loopt dat verder op', stelt Slop in De Telegraaf.

De Champions League-verdiensten zijn pure winst voor Ajax, aangezien er jaarlijks slechts de groepsfase van de Europa League begroot wordt. 'Dit jaar hebben we weer circa 27,6 miljoen euro aan de Champions League verdiend', zo luidt de slotsom van Slop.

Maandag wordt bij de loting duidelijk welke ploeg de tegenstander van Ajax wordt in de knock-outfase van de Europa League. De laatste drie seizoenen was die zestiende finale ook direct het eindstation. Manchester United, Steaua Boekarest en Red Bull Salzburg waren in die seizoenen te sterk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.