Missers Cavani breken tiental PSG op tegen Toulouse

Paris Saint-Germain heeft alweer de tweede nederlaag van dit Ligue 1-seizoen geleden. Toulouse bleek in eigen huis met 2-0 te sterk voor het tiental Parijzenaars.

Al na twee minuten in de tweede helft moest rechtsback Serge Aurier inrukken na zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. De Ivoriaan veroorzaakte een strafschop, die werd benut door Yann Bodiger. Jimmy Durmaz bepaalde de eindstand in de 79ste minuut op 2-0, nadat Edinson Cavani (foto) bij meerdere grote kansen steeds weer doelman Alban Lafont in zijn weg vond.

Daardoor leed PSG, de laatste vier seizoenen steeds overtuigend kampioen, alweer de tweede nederlaag in zeven speelronden. Vorig seizoen stond de teller na 38 wedstrijden op slechts twee verliespartijen. Toch bezet de ploeg nu na zeven duels nog de derde plaats met dertien punten. Toulouse is tweede met een punt meer. Nice (veertien punten) kan zondag tegen Nancy verder weglopen bij de achtervolgers.