'Misschien gaat het juist wel beter lopen zonder Ziyech'

Reacties

Sander Boschker en Arnold Bruggink, oud-spelers van FC Twente, denken dat een vertrek van Hakim Ziyech uit Enschede niet per se slecht is.

'Misschien gaat het juist wel beter lopen zonder Ziyech'

'Laat ik duidelijk zijn: ik vind hem een fenomenale voetballer. Maar als hij zou vertrekken, maakt dat FC Twente in mijn ogen niet ineens extra een degradatiekandidaat. Ze krijgen sowieso een pittig seizoen. Misschien gaat het juist wel beter lopen als Ziyech weg is', klinkt oud-doelman Boschker positief in de nieuwe Voetbal International.

'Ik ga ervan uit dat er dan namelijk nog meerdere spelers bij zullen komen. Vorig jaar was hij natuurlijk dé man, alles wat hij aanraakte, veranderde in goud. Maar zou hij nu nóg zo'n jaar kunnen hebben?', vraagt de goalie, die in totaal 24 seizoenen onder contract stond bij de Tukkers, zich af.

Bruggink, die tussen 1994 en 1997 en in het seizoen 2010/11 samenspeelde met Boschker, is het eens met zijn oud-ploeggenoot. 'Als Ziyech zou vertrekken, is er op spelersgebied misschien nog íéts mogelijk. Wie weet wordt het collectief dan nog wat sterker. Maar die klasse van Ziyech ga je nooit meer terugkrijgen. Voor Twente moet het doel dit seizoen inderdaad zijn om de nacompetitie te ontlopen', aldus de analist, die hoopt op versterkingen.

'Ze moeten het hebben van huurlingen uit het netwerk van zaakwaarnemers, omdat er geen scouting meer is. Als ik Twente was, zou ik eens gaan kijken bij de Nederlandse topclubs. Ik zag zondag bij Feyenoord jongens op de bank zitten die in Enschede allemaal basisspeler zouden zijn', aldus Bruggink.

Twente verloor in het eerste Eredivisie-duel van dit seizoen thuis met 2-1 van Excelsior. Zondag gaat de ploeg van hoofdtrainer René Hake op bezoek bij Feyenoord.

In de nieuwe editie van Voetbal International lees je in het VI-panel meer over FC Twente. Technisch directeur Ted van Leeuwen en Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag gaan ook in op het 'loodzware' seizoen van FC Twente.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.