Mirakelploeg Mirandés kijkt stiekem al naar Saudi-Arabië

Reacties

Na Celta de Vigo en Sevilla moest ook Villarreal er woensdag in de strijd om de Copa del Rey aan geloven. In Estadio Municipal de Anduva kreeg het sprookje van tweedeklasser Mirandés een volgend hoofdstuk.

Mirakelploeg Mirandés kijkt stiekem al naar Saudi-Arabië
© Pro Shots

Voor Mirandés is de plaats bij de laatste vier geen primeur. De reuzendoder veroverde acht jaar geleden al de harten van de Spaanse voetbalfans door de halve finale te halen. Athletic de Bilbao maakte toen een einde aan het sprookje door in twee duels met 8-3 te winnen.

In 2020 leeft het sprookje weer helemaal. Na Celta de Vigo en Sevilla was Villarreal de derde club uit La Liga die zijn meerdere moest erkennen in Mirandés. De 4-2 overwinning bracht de club van trainer Andoni Iraola in de halve finale van de strijd om de Copa del Rey.

'We zijn nog in de wolken, we beseffen het nog niet goed', zei de coach van Mirandés. 'Het is heerlijk zulke avonden te beleven en je moet er ook van genieten omdat ze niet vaak voor komen.'

In ieder geval is nog zo'n sprookjesavond mogelijk, zeker als het lot Mirandés bij de loting vrijdag gunstig gezind is. Mogelijk tegenstander Granada, de nummer tien in La Liga, is namelijk een op papier zwakkere opponent dan Barcelona en Real Madrid. Die laatste twee dienen overigens donderdag nog wel af te rekenen met respectievelijk Athletic de Bilbao en Real Sociedad.

Bovendien lonkt er zelfs deelname aan een bijzonder toernooi in 2021 in Saudie-Arabië. Daar wordt sinds dit jaar in januari gestreden om de Spaanse Super Cup tussen de twee Copa del Rey-finalisten en de nummer één en twee van La Liga. Mirandés is weer een stapje dichter bij die unieke prestatie. 'Mijn adviseurs kijken al naar hoofddoeken en zo om naar Saudi-Arabië te gaan. We zijn er klaar voor', zei voorzitter Alfredo de Miguel met een knipoog.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.