Sevilla druipt beschaamd af na bekeruitschakeling bij tweedeklasser

Reacties

Sevilla is er donderdag niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken van de strijd om de Copa del Rey. De Andalusiërs, met Luuk de Jong aan de aftrap, verslikten zich in tweedeklasser Mirandés.

Sevilla druipt beschaamd af na bekeruitschakeling bij tweedeklasser
© Pro Shots
Mirandés
Mirandés
3 - 1
Sevilla
Sevilla

Sevilla-trainer Julen Lopetegui ruimde dus een basisplaats in voor De Jong, die de laatste weken juist op stoom was gekomen bij zijn club. In de voorbije vier wedstrijden maakte hij drie doelpunten, waarmee hij zichzelf nieuw krediet verschafte voor de rest van de tweede seizoenshelft.

Tegen Mirandés, op dit moment de nummer tien in de Segunda División, wist de spits zich niet te onttrekken aan de malaise. In het bescheiden Anduva-stadion ontpopte Matheus Aiás zich voor rust tot de plaaggeest van Sevilla. In de zevende minuut nam hij met de rug naar het doel een pass aan van Álvaro Peña en schoot hij binnen in de linkerhoek.

Twintig minuten later sloeg Aiás nogmaals toe. Ditmaal leverde Éver Banega de bal op het middenveld knullig in bij de man die de eerste goal ook al maakte. Aiás stoomde verder op, zette Banega nog eens weg en haalde toen van afstand uit richting de rechterhoek, waar zijn schot langs doelman Tomás Vaclik zeilde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Aan het begin van de tweede helft voerde Sevilla-coach Lopetegui acuut drie wissels door, in een poging het tij te keren. Lucas Ocampos, Joan Jordán en winteraankoop Youssef En-Nesyri kwamen erbij: De Jong mocht blijven staan. Alsnog lukte het niet om de achterstand ongedaan te maken. Sterker nog: Mirandés liet de kans liggen om op 3-0 te komen. Na een overtreding van Diego Carlos ging de bal op de stip, maar miste Peña.

In de slotfase maakte Álvaro Rey alsnog de derde goal voor de thuisclub. Na een vliegensvlugge counter wilde hij het per se helemaal zelf doen en schoot hij in tweede instantie raak, nadat Vaclik zijn eerste inzet nog pareerde. Nolito redde kort daarna aan de overkant nog de eer namens Sevilla, toen hij op aangeven van Óliver Torres door het midden scoorde.

Mirandés bekert verder naar de laatste acht, als enige club van buiten La Liga. De andere clubs in de kwartfinales zijn Athletic Bilbao, Valencia, Villarreal, Granada, Real Madrid, Real Sociedad en Barcelona.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Mirandés
Meer over Mirandés
Meer Copa del Rey
Meer over Copa del Rey
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.