Minister Timmermans als toeschouwer mee met Feyenoord

Reacties

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft maandagochtend een gesprek gevoerd met de technische staf en de spelersgroep van Feyenoord. Hij reist donderdag tevens mee met de Rotterdammers. Een delegatie van de club gaat al eerder poolshoogte nemen in Oekraïne.

Minister Timmermans als toeschouwer mee met Feyenoord

Timmermans stelde de ploeg voorafgaand aan de maandagochtendtraining gerust over de reis naar Oekraïne. 'Het is en blijft een gegeven dat wij allemaal liever elders zouden spelen', liet algemeen directeur Eric Gudde optekenen op de clubsite.

'We kunnen - zeker ook gezien de ramp met de vlucht MH17 - heel slecht begrijpen dat de UEFA ons dringende verzoek daartoe niet heeft gehonoreerd. Tegenover dat gevoel staan echter talloze feiten waaruit je niet anders kunt concluderen dan dat we veilig kunnen afreizen.'

Desalniettemin zal Gudde, samen met onder anderen teammanager Bas van Noortwijk, maandagavond of uiterlijk dinsdagochtend naar Kiev reizen. 'We kunnen dan onder meer het stadion, het hotel en de route naar het stadion bekijken. Op die manier kunnen wij zorgen voor de meest optimale mogelijkheden voor de ploeg die woensdag invliegt en als het even kan donderdag direct na de wedstrijd weer zal vertrekken', besloot Gudde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.