Feyenoord-supporters schrijven open brief aan Rutte

Reacties

Feyenoord-supporters hebben een open brief gestuurd aan Mark Rutte. In het schrijven roepen ze de minister-president op om in actie te komen tegen de al verplaatste uitwedstrijd van volgende week in Kiev. Ze willen dat het duel buiten de Oekraïne wordt afgewerkt.

Feyenoord-supporters schrijven open brief aan Rutte

De Rotterdamse club werd afgelopen vrijdag aan het Oekraïense Zorya Luhansk gekoppeld in de play-off ronde van de Europa League, maar de fans achten de reis, anderhalve maand na de vliegramp van vlucht MH17 en in de tijd dat Rusland in onmin leeft met een deel van Oekraïne, niet verstandig en zien veel gevaar.

In een reactie op de brief liet Frans Timmermans, minister van Buitenlandse Zaken,  namens het kabinet weten dat hij de veiligheid in Kiev zorgvuldig zal 'monitoren'. Zijn ministerie zou de situatie in Oekraïne scherp in de gaten houden en daar veelvuldig contact over onderhouden met de clubleiding van Feyenoord. Van het verplaatsen van de wedstrijd lijkt nog geen sprake.

De clubleiding van Feyenoord gaf eerder al aan dat het de situatie in zowel Luhansk als Kiev – waar de wedstrijd komende donderdag gespeeld wordt in het stadion van Dynamo – niet veilig genoeg acht voor haar supporters. De Rotterdammers besloten mede daarom dat er geen kaartverkoop voor de uitwedstrijd zou komen. Daarnaast zou de korte voorbereidingstijd een reden zijn geweest voor het besluit. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.