Bizarre trip naar Oekraïne baart Feyenoord zorgen

Reacties

Dat Feyenoord later deze maand moet afreizen naar het oosten van Oekraïne voor de uitwedstrijd in de play-offs van de Europa League tegen Zorya Lugansk baart de clubleiding enige zorgen. De situatie rondom de stad is immers dusdanig onveilig dat de wedstrijd niet in het Avanhard Stadion, de thuishaven van Zorya, wordt gespeeld.

Bizarre trip naar Oekraïne baart Feyenoord zorgen

De nummer zeven van Oekraïne speelde vanwege de gevechten tussen het Oekraïense leger en de pro-Russische separatisten zijn vorige twee Europa League-wedstrijden tegen Molde FK en KF Laçi in Kiev. De ernst van de situatie in de regio rond Lugansk bleek ook uit het feit dat premier Mark Rutte onlangs het team, dat onderzoek deed naar de oorzaak van het neerstorten van vlucht MH17, naar Nederland terughaalde.

Feyenoord laat op de clubwebsite dan ook weten dat het in verband met de uitwedstrijd tegen Zorya op 28 augustus nauw contact zal houden met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de KNVB en de FIFA. 'We monitoren de situatie van dag tot dag, want de situatie van gisteren is niet die van vandaag en zegt al helemaal niets over hoe het er over ruim twee weken zal zijn', zegt algemeen directeur Eric Gudde.

Trainer Fred Rutten liet weten dat hijzelf en zijn spelers zich voorlopig niet druk zullen maken om de in het licht van de vliegramp enigszins bizarre trip naar Oekraïne. 'Het is echt zo dat wij ons als selectie en staf volledig moeten focussen op de wedstrijd van aanstaande zondag tegen ADO Den Haag.' De Rotterdammers gaan zondag om 12.00 uur op bezoek in Den Haag. Op 21 augustus staat de thuiswedstrijd tegen Zorya Lugansk gepland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.