Minimalistisch Inter schakelt Napoli uit in bekertoernooi

Reacties

Internazionale heeft zich ten koste van Napoli voor de halve finale van de strijd om de Coppa Italia geplaatst: 0-2. Steven Jovetic (foto) was in Napels het goudhaantje met een schitterende goal, waarna hij in blessuretijd ook nog Adem Ljajic de eindstand liet bepalen.

Minimalistisch Inter schakelt Napoli uit in bekertoernooi

Napoli is in de Serie A de trotse koploper, maar trainer Maurizio Sarri had voor het bekerduel van vanavond Marek Hamsik, topschutter Gonzalo Higuaín en Lorenzo Insigne laten starten op de bank. Voormalig PSV-aanvaller Dries Mertens mocht wél aan de aftrap verschijnen.

Lang hoefden de fans in Napels zich ook geen zorgen te maken, aangezien van Internazionale in aanvallende zin zo goed als niets werd vernomen. Napoli was weliswaar gevaarlijker, maar kon uitblinker Samir Handanovic niet passeren.

Uiteindelijk was het Jovetic die het bekerduel besliste. In de 74ste minuut luisterde hij het weinig verheffende duel op door de bal schitterend in de bovenhoek te krullen. Voor die goal waren Hamsik en Higuaín al ingevallen, maar ook die twee konden de opgelopen schade niet meer repareren al was de Argentijn daar met een kopbal en een schot nog dichtbij. De hoop op de 1-1 vervloog helemaal toen Mertens in de 87ste minuut voor een schwalbe zijn tweede gele kaart kreeg. Met een man meer maakte Ljajic er in de slotfase, na te zijn weggestuurd door Jovetic, ook nog 0-2 van.

Door de bekerzege schaart Inter zich bij stadgenoot AC Milan en derdedivisionist (!) Alessandria, dat maandag Spezia al uitschakelde. Woensdag nemen Lazio en bekerhouder Juventus het in de laatste kwartfinale tegen elkaar op. Uit dat laatste duel zal de komende tegenstander van Inter komen.

Internazionale was in de Serie A lang koploper, maar heeft inmiddels vier punten achterstand op de Napolitanen, die tegen de counterende Nerazzurri wél voor het eerst dit seizoen in eigen huis onderuit gingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.