Milik tekent voor vijf jaar bij Napoli

Reacties

De transfer van Arek Milik van Ajax naar Napoli is rond. Zijn management bevestigt dat de Poolse spits voor vijf jaar heeft getekend bij de vice-kampioen van Italië. De clubs ronden op dit moment het laatste papierwerk af. De bevestiging van de transfer volgt waarschijnlijk dinsdag.

Milik tekent voor vijf jaar bij Napoli

Napoli stelde Milik maandagavond voor aan het publiek en voorzitter Aurelio De Laurentiis verwelkomde de 22-jarige spits op Twitter. Met de overgang is een bedrag van ruim dertig miljoen euro gemoeid. Met het aantrekken van Milik speelt Napoli in op het vertrek van Gonzalo Higuaín, die voor 94 miljoen euro naar Juventus ging.

'Het is een eer om onderdeel te worden van Napoli, met deze geweldige fans vol passie, een geweldige club met een fantastische historie. Ik wil deze fantastische fans gelukkig maken. Ik zal mijn best doen, zodat we samen een geweldige tijd kunnen beleven', zegt Milik, die met rugnummer 99 gaat spelen, op de website van zijn management.

Milik is de op één na duurste aankoop aller tijden van Napoli. Alleen voor Higuaín, die in 2013 voor 39 miljoen overkwam van Real Madrid, betaalde de Zuid-Italiaanse club ooit meer. Clublegende Diego Armando Maradona kostte in 1984 'slechts' dertien miljoen euro.

Milik werd door Ajax in de zomer van 2014 op huurbasis overgenomen van Bayer Leverkusen. Een jaar later legde Ajax 2,8 miljoen euro op tafel om de spits definitief over te nemen. Zijn vertrek levert Ajax een recordbedrag op. Alleen Wesley Sneijder (27 miljoen, Real Madrid), Klaas-Jan Huntelaar (27 miljoen, Real Madrid) en Luis Suárez (26,5 miljoen, Liverpool) komen in de buurt bij de ruim dertig miljoen die Milik Ajax oplevert.

Afgelopen seizoen was de Pool goed voor 42 officiële duels, waarin hij 24 keer scoorde. In de Eredivisie bleef zijn teller uiteindelijk steken op 21 goals in 31 optredens. In totaal speelde Milik 75 officiële duels voor de Amsterdammers. Daarin scoorde hij 47 keer. Het statement van Ajax waarin de club duidelijk maakte dat Milik onder geen beding mocht vertrekken deze zomer bleek niets meer waard toen Napoli kenbaar maakte de hoofdprijs te willen betalen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.