Milan zet Europees voetbal op het spel door nieuwe blamage

AC Milan dreigt Europees voetbal mis te lopen door een even beschamend als teleurstellend gelijkspel tegen Frosinone. Dat zag Palermo, concurrent in degradatiestrijd, twee punten uitlopen door de late gelijkmaker van Milan.

AC Milan – Frosinone 3-3
Milan moest winnen van Frosinone om te voorkomen dat het na een gelijkspel tegen Carpi (0-0) en een 2-1 nederlaag bij hekkensluiter Hellas Verona de zesde plaats zou kwijtraken aan Sassuolo. Interim-trainer Cristian Brocchi (foto), de opvolger van de ontslagen Sinisa Mihajlovic, zag zijn ploeg echter opnieuw niet thuisgeven tegen een degradatiekandidaat.

Milan keek bij rust al tegen een blamerende 2-0 achterstand. Luca Paginini opende na twee minuten de score en vlak voor rust scoorde Oliver Kragl met vrije trap van ruim dertig meter. Nadat Mario Balotelli in de 48ste minuut ook nog een penalty had gemist, deed Carlos Bacca kort daarna eindelijk wat terug voor Milan met zijn zestiende competitiegoal.

Vier minuten later had Frosinone de marge alweer hersteld na een uittrap van doelman Francesco Bardi. Milan toonde echter nog veerkracht. Verdediger Luca Antonelli scoorde in de 78ste minuut met een omhaal en vlak voor tijd benutte Jérémy Ménez zijn strafschop wel. Desondanks is de zesde plaats niet langer in bezit van de Rossoneri, die nu één punt minder hebben dan Sassuolo.

Sassuolo – Hellas Verona 1-0
Sassuolo won tegelijkertijd immers wel van Hellas Verona, de ploeg waarvan Milan vorig weekend nog verloor. Lorenzo Pellegrini maakte met een van richting veranderd schot de enige goal van de wedstrijd. De ploeg van trainer Eusebio Di Francesco mag daardoor hopen op zijn debuut in Europa. Als Milan de bekerfinale verliest van Juventus, geeft de zesde plek toegang tot de Europa League.

Palermo – Sampdoria 2-0
Palermo maakte dankbaar gebruik van het puntenverlies dat Carpi (2-0 tegen Juventus), Frosinone en Hellas Verona deze zondag leden. De nummer achttien van Italië won een week na de 2-0 zege op Frosinone ook van Sampdoria doordat Franco Vázquez een fout van Andrea Ranocchia afstrafte en Nenad Krsticic uit een voorzet van diezelfde Vázquez een eigen goal maakte.

In puntenaantal komt de club van de excentrieke voorzitter Maurizio Zamparini daarom gelijk met Carpi, dat alleen op basis van een beter doelsaldo nog op de zeventiende plaats staat. De in april als trainer teruggekeerde Davide Ballardini pakte de laatste vier competitieduels zeven punten. Voor nummer negentien Frosinone (vier punten minder) lijkt het doek met nog twee duels gevallen.