Kampioen Juventus vervult sportieve plicht tegen Carpi

Reacties

Een week na het behalen van de titel door de nederlaag van Napoli bij AS Roma heeft Juventus de feestwedstrijd tegen Carpi zonder bovenmatige inspanning gewonnen: 2-0. Hernanes maakte tegen de degradatiekandidaat zijn eerste doelpunt voor De Oude Dame.

Kampioen Juventus vervult sportieve plicht tegen Carpi

De afgelopen zomer van Internazionale overgekomen spelmaker voorkwam in de 42ste minuut dat Juve en Carpi zonder doelpunten de kleedkamers zouden op zoeken. Het schot van de Braziliaan leek houdbaar, maar doelman Vid Belec (eveneens ex-Inter) verkeek zich op de inzet. Eerder had Belec nog gered op een volley van Paul Pogba, terwijl verdediger Simone Romagnoli ten koste van een enkelblessure een schot van Leonardo Bonucci blokte.

Een thriller zoals in december, toen Carpi in de slotfase tot ergernis van Juve-trainer Massimiliano Allegri nog bijna een 3-3 gelijkspel uit het vuur sleepte, werd het daarom niet. Daarvoor had de nummer zeventien van de Serie A te weinig in te brengen tegen de freewheelende kampioen, die het rustig aan deed. Carpi deelde weliswaar een paar speldenprikjes uit, maar invaller Simone Zaza maakte er tien minuten voor tijd met een kopbal uiteindelijk 2-0 van.

Juventus voldeed daarmee aan zijn sportieve plicht. Bij een stunt in Turijn had Carpi goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Nu kan nummer achttien Palermo later deze zondag met een zege op Sampdoria op gelijke hoogte komen. Het gat met Frosinone en hekkensluiter Hellas Verona lijkt vooralsnog groot genoeg voor Carpi. De onderste drie ploegen degraderen in de Serie A, waarin Juventus met 88 punten en vijftien punten meer dan Napoli de afgetekende lijstaanvoerder is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.