Juventus kampioen dankzij nederlaag Napoli in Rome

Juventus heeft zich een dag na de eigen 2-1 zege op Fiorentina door een nederlaag van nummer twee Napoli voor de vijfde keer op rij tot kampioen van Italië gekroond. Nummer drie AS Roma bleek in eigen huis met 1-0 te sterk voor de Napolitanen.

Mohamed Salah kreeg binnen een minuut al de mogelijkheid om de thuisploeg de openingstreffer te bezorgen, maar de volley van de Egyptenaar zeilde maar net over de lat. Napoli stelde daar een poging van afstand van Dries Mertens, met drie goals de grote man in het laatste competitieduel met Bologna (6-0 zege), en een afgekeurd doelpunt van José Callejon (buitenspel) tegenover.

Ook goaltjesdief Gonzalo Higuaín, terug van een schorsing van drie wedstrijden, kon zijn stempel niet drukken op de wedstrijd, zoals ook Francesco Totti dat namens AS Roma niet kon in de tien minuten die hem als vervanger van Stephan El Shaarawy gegeven waren. Marek Hamsik kreeg namens Napoli nog een grote mogelijkheid toen de bal via doelman Wojciech Szczesny zijn kant op rolde en hij een kans voor open doel leek te krijgen, maar verdediger Antonio Rüdiger bracht net op tijd redding met een tackle. Dat bleek een cruciale redding, want daardoor bleek de goal van Radja Nainggolan in de 89ste minuut de winnende.

De Belg knalde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied langs keeper Pepe Reina en daarmee kroonde de middenvelder zich tot matchwinner. AS Roma liep door die zege verder in op Napoli, dat met een voorsprong van twee punten als nummer twee nog altijd in het bezit is van een ticket naar de groepsfase van de Champions League. De Azzurri kwamen door de nederlaag op een achterstand van twaalf punten op lijstaanvoerder Juventus en die is met nog drie wedstrijden te gaan niet meer te overbruggen. Daardoor sleepte De Oude Dame voor de vijfde keer op rij de Scudetto in de wacht.