Clubman Allegri: 'Volgend seizoen gaan we voor CL-winst'

Reacties

Juventus koerst in volle vaart af op de vijfde Scudetto op rij, maar trainer Massimiliano Allegri - die komende week zijn krabbel gaat zetten onder een nieuwe verbintenis - wil dat De Oude Dame in de toekomst voor meer gaat dan nationaal succes alleen.

Clubman Allegri: 'Volgend seizoen gaan we voor CL-winst'

De club uit Turijn kan bij puntenverlies van nummer twee Napoli, dat het maandag opneemt tegen nummer drie AS Roma (aftrap 15.00 uur), al de vijfde landstitel op rij vieren en dat kan moeilijk onterecht worden genoemd. Sinds eind oktober speelde Juventus 25 competitieduels, daarvan won het er 24. Doelcijfers: 56 voor en 9 tegen. Liefst achttien keer hield het in die reeks de nul. 'Het werd onmogelijk geacht, zo'n reeks neerzetten, maar we hebben het toch geflikt', jubelde de hoofdcoach na de 2-1 zege op bezoek bij Fiorentina.

'Dit was een belangrijke stap richting de titel en daar verdienen mijn spelers de credits voor. Fiorentina heeft het behoorlijk spannend gemaakt. Zeker in Florence weet je dat een wedstrijd pas over is na het laatste fluitsignaal, maar we hebben het goed gedaan. Wat we morgen gaan doen? We gaan gewoon trainen en richten ons op het eerstvolgende duel. En vergeet niet dat de finale om de Coppa Italia tegen AC Milan er nog aankomt, op 21 mei. Daar moeten we niet al te makkelijk over denken.'

Zoals er ook niet te gemakkelijk gedacht moet worden over deelname aan de Champions League. 'Volgend jaar moeten we er zelfs voor gaan om dat toernooi te winnen. 'Het zou dom zijn om ons puur te richten op de Serie A', stelde de Italiaan, die vorig seizoen nog tot de finale reikte van het miljoenbal maar daarin onderuitging tegen Barcelona (3-1).

Allegri bevestigde bovendien dat hij komende week zijn krabbel zet onder een nieuw contract. De oefenmeester is nog in het bezit van een verbintenis tot medio 2017. 'Ze noemen me vaak een clubman. Ik denk dat het ook wel helpt, dat ik de club door en door ken en veel mensen aan mijn zijde heb. Dat helpt om tot goede resultaten te komen, denk je niet?'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.