Aanstaand kampioen Juventus verdient een diepe buiging

Reacties

De kans is groot dat Juventus in de 35ste speelronde van de Serie A kampioen van Italië wordt. Reon Boeringa blikt vooruit op het Turijnse titelfeest.

Aanstaand kampioen Juventus verdient een diepe buiging

Als Juventus zondag wint bij Fiorentina, is Scudetto een feit indien Napoli een dag later niet wint op bezoek bij AS Roma. De Oude Dame heeft zelfs aan een punt genoeg in Florence, als Napoli in Rome verliest. Het wordt de vijfde Scudetto op rij voor Juventus. Het zegt alles over de heerschappij van de club uit Turijn.

In de maand dat Juventus voor het laatst een competitieduel verloor, maakte Oranje nog kans op het EK, had De Graafschap nog geen wedstrijd gewonnen en zat José Mourinho nog stevig op zijn stoel als manager van Chelsea. Sinds eind oktober speelde Juventus 24 duels, daarvan won het er 23. Doelcijfers: 54 voor en 8 tegen. Liefst achttien keer hield het in die reeks de nul, met een legendarisch record tot gevolg. De ongeslagen reeks van Juve is de op één na langste van heel Europa.

Geeft de dominantie van Juventus blijk van de kwalitatieve armoede van de Serie A? Je hoort het vaak, maar daarmee doe je de Turijnse club tekort. Kijk maar naar de puntenaantallen van achtervolgers Napoli (73) en AS Roma (68). Dat zijn de exacte aantallen waarmee Leicester City en Tottenham Hotspur na even veel wedstrijden om de titel strijden in Engeland.

Gianluigi Buffon is op zijn 38ste nog buitenaards goed. Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci en Andrea Barzagli vormen de beste driemansverdediging ter wereld. Paul Pogba is uitgegroeid tot wereldtopper, Paulo Dybala is dat aan het worden en op het tactische inzicht van Claudio Marchisio staat geen maat. Teamspelers als Patrice Evra, Mario Mandzukic en Stephan Lichtsteiner zijn de olie in de machine van Massimiliano Allegri.

Het maakt De Oude Dame de beste van Turijn, Milaan, Napels en Rome. Voor de 33ste keer in totaal. Voor de vijfde keer op rij. Dat verdient een diepe, diepe buiging.

Programma
Internazionale 23-04
20:45
Udinese
Frosinone 24-04
12:30
Palermo
Atalanta Bergamo 24-04
15:00
Chievo
Bologna 24-04
15:00
Genoa
Sampdoria 24-04
15:00
Lazio
Torino 24-04
15:00
Sassuolo
Fiorentina 24-04
20:45
Juventus
AS Roma 25-04
15:00
Napoli
Hellas Verona 25-04
17:00
AC Milan
Carpi 25-04
19:00
Empoli
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.