Hellas houdt hoop levend met late zege op AC Milan

Hekkensluiter Hellas Verona is nog altijd niet gedegradeerd uit de Serie A. De club van Urby Emanuelson kan door een miraculeuze ontsnapping in de absolute slotfase tegen AC Milan (2-1 zege) degradatie nog altijd afwenden. De Rossoneri zagen de kans op deelname aan de Europa League door de nederlaag verkleinen.

Jérémy Ménez opende in de 21ste minuut de score voor de bezoekers uit Milaan. De Fransman reageerde alert toen Hellas-doelman Pierluigi Gollini een poging van Keisuke Honda keerde maar niet vast kon pakken. Die voorsprong hield tot de 72ste minuut stand, tot Giampaolo Pazzini de gelijkmaker liet aantekenen vanaf elf meter, na een overtreding van José Mauri.

In de 94ste minuut greep de hekkensluiter zelfs nog de zege uit een rake vrije trap van Luca Siligardi. De Italiaan legde aan vanaf de rand van het strafschopgebied en liet keeper Gianluigi Donnarumma kansloos met een knal die via de onderkant van de lat over de doellijn ging. Daardoor is degradatie nog altijd geen feit voor Emanuelson - zelf negentig minuten op de bank - en zijn ploeggenoten, maar handhaving is ook nog verre van dichtbij.

Nummer zeventien Carpi heeft een voorsprong van zeven punten en komt vanavond nog in actie tegen Empoli (19.00 uur aftrap). AC Milan kan deelname aan Europees voetbal via de competitie nog altijd veiligstellen. De Milanese nummer zes heeft een achterstand van zes punten op nummer vijf Fiorentina, met nog drie speelronden te gaan, en nog maar één punt voorsprong op Sassuolo. Wel staat de ploeg in de finale om de Coppa Italia. Daarin treft het kampioen Juventus op 21 mei. Bij een nederlaag in die eindstrijd geeft de zesde plaats recht op een ticket naar de voorronden van de Europa League.

NOOT: later op de avond degradeerde Hellas Verona dus alsnog. Carpi won immers met 1-0 van Empoli.