Mihajlovic: 'Opmars na tactische omzetting geen toeval'

Reacties

Trainer Sinisa Mihajlovic constateerde tevreden dat de nieuwe speelwijze van AC Milan zijn vruchten afwerpt. De Milanezen boekten een eenvoudige 3-1 zege op bezoek bij Lazio, voor wie invaller Ricardo Kishna trefzeker was.

Mihajlovic: 'Opmars na tactische omzetting geen toeval'

Dat AC Milan in de laatste vier competitiewedstrijden niet één keer verloor, is volgens de Serviër te danken aan een tactische omzetting. 'Sinds we in een 4-3-3-systeem spelen, komt onze verdediging minder onder druk. Daarnaast spelen we met meer vertrouwen. Het is geen toeval dat we aan onze laatste vier duels tien punten overhielden', stelde Mihajlovic in gesprek met Mediaset.

De stijgende lijn bij de Milanezen, die na de wedstrijd tegen Lazio een zesde plaats op de ranglijst innemen, was ook in Rome zichtbaar. 'We speelden compact en maakten hun goede spelers snel onschadelijk.' De zege van de bezoekers kwam voor Dusan Mihajlovic, ballenjongen bij Lazio, als teleurstelling. 'Hij was voor Milan, maar is nu overgestapt', verklaarde vader over de clubvoorkeur van zijn dertienjarige zoon.

AC Milan beschikte dankzij Andrea Bertolacci en Phillipe Mexès over een geruststellende 0-2 voorsprong en het was Carlos Bacca die de wedstrijd met zijn zesde treffer in Italiaanse dienst in het slot gooide. 'Hij heeft kwaliteit en schuwt het verdedigende werk niet, maar we hebben ook niet voor niets dertig miljoen euro voor hem betaald', vertelde de trainer met een knipoog.

De doelpunten van de Colombiaan komen als geroepen in een periode waarin Mihajlovic niet ruim in de spitsen zit. Zo kampt Mario Balotelli nog altijd met een sporthernia. 'Het gaat beter met hem, maar hij traint nog niet met de groep', zei Mihajlovic tegen La Gazzetta dello Sport. M'Baye Niang zat na een gebroken middenvoetsbeentje tegen Lazio voor het eerst bij de wedstrijdselectie, maar kwam niet in actie. 'Hij is wel weer helemaal fit, maar ik kon hem niet laten invallen omdat ik noodgedwongen andere wissels moest doorvoeren.'

Met die woorden doelde de Serviër onder meer op Alex, die na een botsing naar de kant werd gehaald. De Braziliaan kwam hard in aanraking met doelman Gianluigi Donnarumma en hield een hoofdblessure over aan het incident. De ex-PSV'er ging tijdens het duel bewusteloos naar de grond en verblijft ter observatie een nacht in het ziekenhuis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.