Mihajlovic: 'Geruchten over mijn ontslag laten me koud'

Reacties

Sinisa Mihajlovic is niet bang om ontslagen te worden als trainer van AC Milan. De Rossoneri boekten donderdagavond in het bekerduel met Sampdoria (0-2) weer eens een overwinning, na twee gelijke spelen op rij in de Serie A. Daardoor was de positie van Mihajlovic opnieuw onder druk komen te staan.

Mihajlovic: 'Geruchten over mijn ontslag laten me koud'

Twee maanden geleden had Milan ook al een slechte serie door van Genoa (1-0) en Napoli (0-4) te verliezen, terwijl Torino een punt pakte (1-1). Toen redde Mihajlovic zijn positie door te winnen van Sassuolo (2-1), Chievo (1-0) en Lazio (3-1). Nu de nood opnieuw hoog was, plaatste zijn ploeg zich in Genua voor de kwartfinale van het toernooi om de Coppa Italia.

'We moesten winnen en we wonnen', zei Mihajlovic na afloop. 'Nu zullen we ons voorbereiden op de wedstrijd tegen Frosinone, zodat we een rustige Kerst kunnen hebben. De resultaten tegen Carpi en Verona waren niet goed, omdat wij Milan zijn. Dat zijn wedstrijden die je moet winnen, dat hadden we ook verdiend', aldus de Servische coach.

Voorzitter Silvio Berlusconi uitte onlangs zijn teleurstelling over de prestaties van Milan en zou een ultimatum hebben gesteld, maar Mihajlovic is niet bezig met een eventueel ontslag. 'Over dat soort dingen denk ik niet na. Ik heb een sterk karakter, die geruchten laten me koud. Ik maak me geen zorgen, omdat we op de training zo'n hoog niveau halen. Pas als dat niet het geval is, word ik bezorgd.'

Mihajlovic vindt dat er ook geen enkele reden tot paniek is na de overwinning op zijn oude werkgever. 'Als we van Verona hadden gewonnen, zouden we achttien punten hebben gehaald uit negen wedstrijden. Met een gemiddelde van twee punten per wedstrijd haal je normaal gesproken de Champions League.' Momenteel is Milan daar zeven punten van verwijderd, wel lonkt de bekerfinale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.