Mignolet krijgt herkansing na periode van bezinning

Reacties

Drie weken na zijn laatste basisplaats tegen FC Basel (1-1) keert Simon Mignolet maandagavond tegen Swansea City waarschijnlijk alweer terug onder de lat van Liverpool. De 26-jarige Belg was gepasseerd door manager Brendan Rodgers, maar mag door een speling van het lot nu toch weer opdraven als keeper van The Reds.

Mignolet krijgt herkansing na periode van bezinning

Vrijdag viel Mignolet op bezoek bij Burnley (0-1) al na een kwartier in voor Brad Jones. Zijn Australische concurrent moest afhaken door een dijbeenblessure. Daardoor liggen er sneller dan verwacht weer kansen voor de man die vorig seizoen nog voor ruim tien miljoen euro overkwam van Sunderland, maar de laatste maanden een stortvloed van kritiek over zich heen kreeg.

Aanvankelijk hield Rodgers zijn pupil nog de hand boven het hoofd, maar sinds het competitieduel met Manchester United moest Mignolet vier wedstrijden lang genoegen nemen met een plek op de bank. Rodgers gaf als toelichting dat hij de vijftienvoudige international met een rol in de luwte even wilde laten uitblazen.

Positief
Mignolet geeft toe dat die aanpak heeft gewerkt. 'We hebben het er na de wedstrijd tegen United over gehad. Toen zijn er wat dingen opgehelderd, het was een positief en van beide kanten eerlijk gesprek. Natuurlijk is het een negatief iets om uit het team te verdwijnen, maar je moet er wat positiefs uithalen en dat probeer ik te doen.'

En dat positieve is precies wat Rodgers voor ogen had. 'Zoals de manager al heeft gezegd kun je dingen soms beter in perspectief plaatsen als je niet speelt. Dat is wat ik de afgelopen periode heb gedaan, samen met de keeperstrainer (John Achterberg, red.). Ik weet waar ik aan moet werken, maar heb niet het gevoel dat ik iets moet bewijzen. Het enige dat ik kan doen is op het veld laten zien waartoe ik in staat ben.'

Dat kan Mignolet doen in wat voor Rodgers een wedstrijd met een speciaal tintje is. De 41-jarige Noord-Ier werkte twee seizoenen bij Swansea City, alvorens hij in de zomer van 2012 naar Anfield verhuisde. Dat is vanavond vanaf 21.00 uur het decor van het treffen met The Swans, die met drie punten meer momenteel achtste staan, twee plaatsen hoger dan Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.