Rodgers volgt voorbeeld Schreuder en slachtoffert goalie

Reacties

Liverpool-manager Brendan Rodgers heeft ingegrepen. Voor de topper bij Manchester United kiest hij voor Brad Jones in het doel. Louis van Gaal start met Robin van Persie, Wayne Rooney én James Wilson voorin.

Rodgers volgt voorbeeld Schreuder en slachtoffert goalie

Bij Liverpool was de afgelopen weken de nodige kritiek op Simon Mignolet: de Belg (rechts op de foto) maakte onder de lat allerminst een zekere indruk. Voor aanvang van de topper op Old Trafford vindt Rodgers (links op de foto) het nu mooi geweest, hij geeft de 32-jarige Australiër Brad Jones de kans.

De Noord-Ierse manager van The Reds volgt daarmee het voorbeeld van FC Twente-trainer Alfred Schreuder. Ook hij speelt met zijn ploeg zondagmiddag om 14.30 uur een topper op verplaatsing (bij PSV) en besloot in aanloop naar die wedstrijd in te grijpen. Sonny Stevens keept in plaats van de laatste weken blunderende Nick Marsman. Over zijn wijziging zei Rodgers voor de wedstrijd: 'Simon zal profijt hebben van het feit dat hij even niet in de spotlights staat.'

Waar Liverpool zonder échte centrumspits speelt (Mario Balotelli en Rickie Lambert beginnen allebei op de bank), start Louis van Gaal bij Manchester United met drie spelers die als spits uit de voeten kunnen: Robin van Persie, Wayne Rooney en jongeling James Wilson. Vanwege de zaterdag opgelopen kwetsuur van Marcos Rojo (de Argentijn raakte op de training geblesseerd) speelt Phil Jones achterin.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.