Meul schikt zich nog een jaar in rol van reservekeeper

Reacties

David Meul blijft nog een seizoen tweede keeper van Willem II. De Belg heeft een nieuw contract ondertekend dat hem tot de zomer van 2016 in Tilburg houdt. Beide partijen waren al enige tijd in onderhandeling.

Meul schikt zich nog een jaar in rol van reservekeeper

De 33-jarige Meul was in het seizoen 2012/13, toen Willem II degradeerde uit de Eredivisie, eerste keus onder de lat: hij kwam tot 33 wedstrijden. Het seizoen erna begon hij in de Jupiler League de eerste drie wedstrijden ook in de basis, maar na de entree van Ruud Swinkels kwam Meul niet meer van de reservebank af. Met Swinkels onder de lat keerden de Tilburgers direct terug.

Na de promotie werd doelman Kostas Lamprou gehuurd van Feyenoord, wederom moest Meul genoegen nemen met een rol op het tweede plan. Hij mocht evenwel meedoen in de eerste twee duels van het seizoen. Tijdens de seizoensopening tegen PSV verving hij de met rood weggestuurde Lamprou, ook in de wedstrijd daarna op bezoek bij FC Utrecht mocht Meul door de schorsing van de Griek spelen.

Ondanks het gebrek aan speeltijd én het feit dat Lamprou onlangs voor twee seizoenen tekende, blijft Meul in Tilburg. 'David heeft zich de afgelopen twee seizoenen moeten schikken in een reserverol en hij heeft dat fantastisch gedaan. Hij is een professional en vanwege zijn jarenlange ervaring wilden we hem graag behouden', legt technisch manager Carlos Aalbers op de website van de club uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.