Messi: 'Zolang de mensen willen dat ik blijf, blijf ik'

Reacties

Lionel Messi heeft na het veroveren van een 'indrukwekkende record' nogmaals benadrukt dat hij er niet over peinst Barcelona te verlaten.

Messi: 'Zolang de mensen willen dat ik blijf, blijf ik'

Messi onderstreepte na afloop van het duel met Osasuna (7-0) zijn trouw aan Barcelona. De laatste dagen kwamen er berichten die vraagtekens zetten bij het goede huwelijk tussen de Catalaanse grootmacht en de ster.

De moeizame onderhandelingen over een nieuw contract – zijn huidige verbintenis loopt overigens nog tot medio 2018 – zouden erop wijzen dat Messi niet onverdeeld gelukkig meer is bij Barcelona. 

De goalgetter wees alle speculaties naar het rijk der fabelen. 'Zolang de mensen willen dat ik blijf, blijf ik bij Barcelona', zei Messi tegen tv-zender TV3. 'Mijn intentie is om hier te blijven tot het einde van mijn carrière, aangezien ik hier gelukkig ben.'

En dus kan hij zijn veroverde clubrecord verder uitbouwen. Met zijn hattrick tegen Osasuna voerde Messi zondag zijn totale productie op tot 371 treffers in 452 officiële en vriendschappelijke wedstrijden voor Barcelona. Daarmee passeerde hij Paulino Alcántara - een Spaans Filippijnse aanvaller die tussen 1912 en 1927 gedurende twee perioden voor Barcelona speelde - als eeuwige topscorer van Barcelona.

'Dit record is iets zeer indrukwekkends', meldde de Argentijn zelf. 'Het is fantastisch om onderdeel te worden van de clubhistorie. Ik voel me ook lekker. Ik heb eerder al gezegd dat het beetje bij beetje beter gaat na mijn blessure (Messi verbleef eind vorig jaar enige tijd in zijn geboorteland om te werken aan het herstel van aanhoudende spierklachten, red.). Het is lastig geweest, maar ik hoop mijn huidige niveau vast te houden tot het einde van het seizoen. Ik ben honderd procent hersteld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.