Messi verkozen tot Europees Voetballer van het Jaar

Reacties

De UEFA heeft Lionel Messi verkozen tot Europees Voetballer van het Jaar. Een panel met 54 journalisten verkoos hem bij de Champions League-loting in Monaco boven Cristiano Ronaldo (Real Madrid) en Luis Suarez (Barcelona).

Messi verkozen tot Europees Voetballer van het Jaar

Suarez en Messi vormden het afgelopen seizoen samen met Neymar een dodelijk aanvalstrio bij Barcelona. Het drietal was in alle competities goed voor liefst 122 doelpunten. Ze veroverden in het seizoen 2014-15 tevens de treble: de titel in de Primera División, de Copa del Rey en de Champions League.

Cristiano Ronaldo op de training van Real Madrid.
Cristiano Ronaldo op de training van Real Madrid.

Ronaldo kroonde zich tot topscorer in de Spaanse hoogste divisie, met 48 competitietreffers. De Portugees deelde de topscorerstitel in de Champions League met Neymar en Messi. Zij eindigden allen op tien treffers. Met Real Madrid eindigde hij in de strijd om de landstitel op twee punten van Barça, in de Champions League was de halve finale (waarin Juventus te sterk bleek) het eindstation.

Dat Messi aan het langste eind trok, was niet verwonderlijk. In het seizoen 2014/15 maakte de Argentijn voor Barcelona namelijk 58 doelpunten in 57 duels. Bovendien gaf hij 27 assists. De titel 'Europees Voetballer van het Jaar' bestaat in zijn huidige vorm sinds het seizoen 2010/11, toen Messi eveneens won. Ronaldo pakte de prijs vorig jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.