Messi temt vechtmachine Sevilla in meeslepende bekerfinale

Reacties

Sevilla heeft pas na verlengingen het hoofd moeten buigen voor Barcelona, dat ondanks een vroege rode kaart voor Javier Mascherano en het uitvallen van Luis Suárez de Copa del Rey na een meeslepend gevecht zich toe-eigende (2-0). Een pass van Lionel Messi bracht de opening.

Messi temt vechtmachine Sevilla in meeslepende bekerfinale

Sevilla heeft naam gemaakt als cupfighter. Met name in Europa maakt de ploeg van trainer Unai Emery die status waar met de derde winst van de Europa League op rij als het tastbare bewijs. De 3-1 zege in Basel tegen Liverpool had volgens de coach wel zijn sporen achtergelaten. 'Testen laten zien dat we fysiek een beetje vermoeid zijn.'

Maar Sevilla vond zondag in Vicente Calderón toch nog de extra energie die nodig was om aanspraak te kunnen maken op de zesde Copa del Rey in de clubhistorie. Maar ook Barcelona moest de fysieke reserves aanspreken tijdens de finale. De Spaanse kampioen verloor tien minuten voor rust namelijk Javier Mascherano.

De verdediger vergreep zich aan de doorgebroken Kévin Gameiro en moest die actie bekopen met een rode kaart. Vroeg in de tweede helft volgde een tweede grote aderlating. Topscorer Luis Suárez verliet in de 57ste minuut hinkend het veld. Een hamstringblessure maakte voor de Uruguayaan een einde aan de finale.

Het verlies van Mascherano en Suárez deed zich voelen bij Barcelona, dat slechts bij momenten in staat was de gevreesde aanvallen op de mat te leggen. Lionel Messi zorgde in de extra tijd van de reguliere speeltijd voor het grootste Catalaanse gevaar. Zijn vrije trap was echter een prooi voor doelman Sergio Rico.

Op dat moment was ook Sevilla, dat ook enkele keren dicht bij een doelpunt was geweest,  teruggebracht tot een tiental. Ever Banega moest de kleedkamer opzoeken nadat hij de doorgebroken Neymar onreglementair had afgestopt.

Barcelona had niet lang nodig om te profiteren van dat verlies voor Sevilla. Messi tekende met een afgetekende pass van net over de middenlijn voor het voorbereidende werk, Jordi Aba voor de even droge als effectieve afronding. Het bleek genoeg voor de beslissing van de slijtageslag, die Barcelona de Copa del Rey en dus de dubbel opleverde.

Sevilla was namelijk niet meer in staat een antwoord te formuleren en eindigde zelfs met negen man na de dubbele gele kaart voor Daniel Carriço na een overtreding op Messi en de kritiek op de arbitrale beslssing. Barcelona maakte daarna via Neymar een einde aan alle onzekerheid, op aangeven van Messi: 2-0.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.