Emery onthult trucje: 'Alsof we in Sevilla speelden'

Reacties

Sevilla-coach Unai Emery heeft na het winnen van de Europa League onthuld hoe hij zijn spelers een transformatie heeft laten ondergaan. In Basel was de Spaanse ploeg voor rust geen partij voor Liverpool, maar waren in de tweede helft de rollen volledig omgedraaid en werd een 1-0 achterstand omgebogen in een 1-3 zege.

Emery onthult trucje: 'Alsof we in Sevilla speelden'

In Basel gebruikte Emery halverwege zijn psychologische trucje. Hij vertelde zijn spelers dat ze zich in de tweede helft moesten inbeelden dat ze het veld van hun eigen thuisbasis, het Ramón Sánchez Pizjuán , betraden. 'We moesten ons herpakken en van ver komen', legde Emery na afloop uit in gesprek met AS. 'Vanaf het moment dat we deden alsof we in Sevilla speelden, zijn we pas écht begonnen', doelde hij onder meer op de goal van Kevin Gameiro, die zestien seconden na rust voor de 1-1 tekende.

'Dit is uniek en geeft een enorme voldoening', ging Emery verder over de derde Europa League-winst op rij. 'We moeten er nu van genieten, maar dat alles wel in de wetenschap dat we zondag nog een finale hebben', refereerde hij aan het duel met Barcelona om de Copa del Rey.

Volgens Emery was de 1-1 ook direct het breekpunt. 'Liverpool is een geweldig team en het openingsdoelpunt gaf hen enorm veel vertrouwen. Maar dat gebeurde bij ons na die 1-1. Uiteindelijk was het de mentale verandering die ons erdoorheen sleepte. Ik had vooraf gezegd dat we vooral moesten genieten, maar we moesten weer even onszelf worden. En dat gebeurde na rust. Geweldig.' Coke scoorde twee keer. 'Coke kan alles. Ook als spits zou hij scoren. Ik heb meer vertrouwen in hem dan dat hij in zichzelf heeft.'

Puerta
Bij Sevilla viel na afloop met grote regelmaat de naam van Antonio Puerta, die op 25 augustus 2007 een hartaanval kreeg tijdens de wedstrijd van Sevilla tegen Getafe en drie dagen later op slechts 22-jarige leeftijd overleed. Verdediger Daniel Carriço droeg de zege zelfs op aan Puerta. 'We hebben gewonnen en onze ster Antonio Puerta helpt ons van bovenaf.' Emery sloot zich aan bij die woorden. 'Puerta was vandaag met ons. Voor de wedstrijden zeiden we al dat we voor hem moesten winnen.'

Met de zege trad Emery in de voetsporen van Giovanni Trapattoni. De Italiaanse coach won ook drie keer de UEFA Cup; in 1977 en 1993 met Juventus en in 1991 met Internazionale.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.