Messi helpt tien man Argentinië aan zege

In zijn eerste interland sinds de verloren Copa América-finale heeft Lionel Messi zich direct laten gelden. Argentinië was met tien man te sterk voor Uruguay (1-0).

Messi was teruggekomen op zijn besluit te stoppen als international, dat hij had genomen na het verliezen van de finale tegen Chili na strafschoppen. Bovendien werd hij geplaagd door een blessure. In het WK-kwalificatieduel met Uruguay liet hij andermaal zien dat Argentinië niet zonder hem kan. 'Ik wilde hier zijn na alle commotie die ik heb veroorzaakt door eerst te zeggen dat ik niet zou komen en daarna weer wel', aldus de aanvaller na afloop.

In een kansarm duel sloeg Messi op slag van rust toe vanuit het niets. Hij speelde zich knap vrij op de rand van het strafschopgebied. Zijn schot werd van richting veranderd door Uruguayaan José Maria Gimenez, waardoor keeper Fernando Muslera kansloos was.

Het 56ste doelpunt als international bleek genoeg voor de drie punten. De uitsluiting van Paulo Dybala – hij kreeg in de extra tijd van de eerste helft zijn tweede gele kaart – bleef zonder gevolgen voor het resultaat. Uruguay kon ondanks de numerieke meerderheid de Argentijnse keeper Sergio Romero nauwelijks verontrusten.

Argentinië gaat door de zege met veertien punten aan kop in de jacht op een WK-ticket. Uruguay, Colombia en Ecuador volgen op een punt. Paraguay zorgde voor een verrassing door Zuid-Amerikaans kampioen Chili met 2-1 te verslaan.