Gabriel Jesus en Neymar houden WK-droom Brazilië in leven

Brazilië heeft een geflatteerde, maar uiterst belangrijke zege geboekt op Ecuador in de WK-kwalificatiereeks. De aanvallers maakten het verschil voor de ploeg van bondscoach Tite: 0-3.

De druk op Brazilië was al behoorlijk toegenomen voor de uitwedstrijd tegen Ecuador. De Goddelijke Kanaries hadden slechts twee van hun zes wedstrijden gewonnen. Ook op bezoek bij Ecuador hadden de Brazilianen het lastig. Na rust schakelden de bezoekers een versnelling hoger en dat resulteerde in de 72ste minuut in de bevrijdende treffer.

Gabriel Jesus verdiende een strafschop. Doelman Alexander Domínguez haalde de spits onderuit toen hij voor zijn neus verscheen. De druk rustte op de schouders van Neymar en net als in de finale van de Olympische Spelen benutte de vedette de penalty feilloos. De negentienjarige Gabriel Jesus, die in januari naar Manchester City vertrekt, luisterde vervolgens zijn interlanddebuut op door de wedstrijd vlak voor tijd in het slot te gooien met de 0-2.

Toen moest de mooiste goal van de aanvaller nog komen. In de extra tijd knalde Gabriel Jesus de bal uit de draai in de verre hoek. Ecuadorkon de Brazilianen geen pijn meer doen. Juan Parades had in de 76ste minuut zijn tweede gele kaart gekregen waardoor invaller Renato Ibarra (ex-Vitesse) en zijn collega's met tien verder moesten.

Door de zege klimt Brazilië naar plaats vier. Ecuador staat voorlopig derde in de kwalificatiepoule. De eerste vier landen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK.