Bauza zet licht op groen voor meespelen Messi

Reacties

Er waren twijfels rondom de fitheid van Lionel Messi, maar bondscoach Edgardo Bauza heeft die in aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Uruguay weggenomen. De 29-jarige aanvaller, die terugkwam op zijn besluit om te stoppen als international, kan meespelen met Argentinië.

Bauza zet licht op groen voor meespelen Messi

Messi kampte met een hamstringblessure, maar reisde toch af naar Argentinië. De sterspeler van Barcelona blijkt daarmee de juiste beslissing te hebben genomen. 'Het gaat goed met Messi', zei Bauza tijdens zijn persconferentie. 'Het zal een intense wedstrijd worden, we zullen hem nodig hebben. Hij heeft gewoon mee kunnen trainen.'

En dus weet Messi in de nacht van donderdag op vrijdag alle ogen op zich gericht als hij toch weer gewoon meespeelt met de Zuid-Amerikaanse grootmacht. Messi kwam na een onderhoud met Bauza, opvolger van de na de verloren Copa América-finale (na strafschoppen tegen Chili) vertrokken Gerardo Martino, terug op zijn besluit om afscheid te nemen van de nationale ploeg.

De 113-voudig international nam in alle emotie afscheid, nadat hij eerder deze zomer voor het derde jaar op rij Argentinië niet naar een hoofdprijs had kunnen leiden. De WK-finale van 2014 tegen Duitsland en de Copa-finale van 2015 tegen Chili liepen ook al uit op een teleurstelling. De volgende missie van Messi is het WK 2018. Argentinië staat na zes duels derde in de kwalificatiereeks. De topvier plaatst zich rechtstreeks voor het eindtoernooi, de nummer vijf krijgt een herkansing in een play-off.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.