Messi heeft records voor het grijpen tegen Sevilla en APOEL

Reacties

Na een week met interlandverplichtingen en de intrigerende opmerkingen over zijn sportieve toekomst bij Barcelona richt Lionel Messi zich weer op de Spaanse competitie. Zaterdag wacht in Camp Nou de topper tegen Sevilla én een nieuwe mogelijkheid het Spaanse doelpuntenrecord aller tijden te evenaren.

Messi heeft records voor het grijpen tegen Sevilla en APOEL

De kans is groot dat de toeschouwers in Camp Nou zaterdagavond vanaf 20.00 uur een getergde Messi aan het werk zien. Na zijn uitspraken in de sportkrant Olé over de mogelijkheid van een toekomstig vertrek bij Barcelona zal de Argentijn willen bewijzen dat zijn hart op dit moment nog altijd klopt voor de Catalaanse club. Bovendien heeft de 27-jarige sterspeler de kans zich voor de eigen aanhang te kronen tot Spaans topscorer aller tijden.

Sinds zijn doelpunt in Camp Nou tegen Eibar op 18 oktober (3-0 zege) bleef Messi in de competitieduels met achtereenvolgens Real Madrid (3-1 uitnederlaag), Celta de Vigo (0-1 verlies thuis) en UD Almería (1-2 zege) droog staan, een reeks van 286 minuten. Zodoende mag voormalig Athletic de Bilbao-aanvaller Telmo Zarra zich nog altijd eeuwig topscorer van La Liga noemen met 251 doelpunten. Messi staat op 250 competitiegoals voor Barcelona en kan het record zaterdag dus alléén in handen krijgen.

Sevilla gewillig slachtoffer
Met Sevilla treft Barcelona de huidige nummer vier in de Primera División. Voor Messi brengen duels met de Zuid-Spaanse club vaak het beste in hem naar boven. In zestien competitieduels met de Rojiblancos scoorde hij al vijftien keer (en gaf hij daarnaast vijf assists). In La Liga was de Argentijn alleen tegen Osasuna en Atlético Madrid productiever (elk zeventien doelpunten in respectievelijk vijftien en zestien duels).

Als we alle competitieve duels met Sevilla onder de loep nemen, dan was Messi in 21 officiële wedstrijden tegen de club betrokken bij 23 doelpunten (achttien goals en vijf assists). Alleen tegen Real Madrid (21 treffers en twaalf beslissende voorzetten) en Osasuna (negentien goals en zes assists) had de Argentijn een groter aandeel in de score, zoals blijkt uit onderstaande graphic.

Aanstaande dinsdag lonkt alweer het volgende record voor Messi. Hij heeft in de uitwedstrijd tegen APOEL Nicosia aan één doelpunt genoeg om met 72 goals topscorer aller tijden in de Champions League te worden. De Argentijnse wereldster kwam eerder deze maand op gelijke hoogte met de Spaanse topschutter Raúl (71 goals) toen hij twee keer scoorde op bezoek bij Ajax (0-2).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.