Messi en Tévez azen op Puskás Award, Hansen ontbreekt

Reacties

Lionel Messi en Carlos Tévez strijden mee om de FIFA Puskás Award, de eretitel voor het mooiste doelpunt van het jaar 2015. De wereldvoetbalbond maakte de tien kanshebbers voor de publieksprijs vrijdag bekend. ADO Den Haag-keeper Martin Hansen ontbreekt.

Messi en Tévez azen op Puskás Award, Hansen ontbreekt

Messi is genomineerd voor zijn doelpunt namens Barcelona in de finale van het Spaanse bekertoernooi tegen Athletic de Bilbao (3-1). De Argentijn rondde af na een lange dribbel en verzorgde daarmee de laatste treffer van de Catalanen in het duel met de Basken. Zijn landgenoot Tévez dingt eveneens mee door een doelpunt na een lange rush. Hij produceerde zijn treffer op 9 november in het Serie A-duel met Parma.

Naast de twee Argentijnen zijn ook David Ball (Engeland), Gonzalo Castro (Uruguay), Alessandro Florenzi (Italië), Wendell Lira (Brazilië), Carli Lloyd (Verenigde Staten), Philippe Mexès (Frankrijk), Marcel Ndjeng (Kameroen) en Esteban Ramirez (Costa Rica) genomineerd.

Een opvallende afwezige in de lijst met genomineerde doelpunten is de treffer van ADO Den Haag-doelman Martin Hansen in het competitieduel met PSV. Tijdens de eerste speelronde van het lopende Eredivisie-seizoen zette de Deen zijn ploeg met een spectaculaire hakbal diep in blessuretijd naast de Eindhovenaren (2-2).

Voor de verkiezing tellen alleen de doelpunten mee die tussen 27 september 2014 en 23 september 2015 gemaakt zijn. Tot 30 november kan er gestemd worden, waarna er drie goals overblijven. Dat trio maakt uiteindelijk uit wie er op 11 januari tijdens het FIFA-gala in Zürich met de prijs vandoor gaat.

Wij zijn benieuwd naar jullie mening. Op ons Instagram-account hebben wij de tien doelpunten op een rijtje gezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.