Van Persie: 'Goal tegen Spanje ook mooi zonder prijs'

Reacties

Hoewel Robin van Persie bij de uitreiking van de Puskás Award voorrang moest verlenen aan James Rodríguez én Stephanie Roche blijft de Oranje-international en spits van Manchester United bijzonder trots op zijn WK-goal tegen Spanje.

Van Persie: 'Goal tegen Spanje ook mooi zonder prijs'

De zweefduik van de aanvaller maakte samen met de goal van de Colombiaan en die van zijn vrouwelijke tegenstrever kans op de eretitel Doelpunt van het Jaar 2014.

Zo ver kwam het niet, maar toch hoopt Van Persie dat zijn gelijkmaker tegen toenmalig wereldkampioen Spanje iets van eeuwigheidswaarde zal hebben. 'Je speelt in de eerste plaats om een WK te winnen. Maar het is ook mooi als je op het hoogste podium ter wereld iets moois kan achterlaten', aldus Van Persie, die andere grote spelers ook aan een specifieke goal linkt.

'Bij Cruijff denk ik aan zijn dribbel in de WK-finale, waar de penalty uitkwam. Bij Marco van Basten denk je aan die goal in de EK-finale. Bij Dennis Bergkamp denk ik altijd weer aan die goal tegen Argentinië in de kwartfinale. Bij Frank de Boer denk ik aan die geweldige pass die aan de goal van Bergkamp vooraf ging.'

Dat Van Persie niet met de eretitel aan de haal ging, zorgde ook bij Arjen Robben voor een klein beetje teleurstelling, vertelt hij in De Telegraaf. De aanvaller van Oranje en Bayern München, die als vierde in de Gouden Bal-verkiezing eindigde en werd verkozen in het wereldelftal van 2014, hoopte dat zijn landgenoot met de eer zou gaan strijken.

'In de zaal zat ik ontzettend te hopen dat Robin die prijs zou winnen. Het zou extra glans hebben gegeven aan het prachtige WK van het Nederlands elftal in Brazilië. Het was zo'n mooie goal. Een die nog lang in onze herinnering zal blijven. Want die goal betekende ook nog eens de comeback, waardoor we er in de tweede helft tegen de wereldkampioen een feest van maakten. Het was het begin van een geweldig toernooi', blikt Robben nog eens terug op de 5-1 zege, die destijds de opmaat naar de bronzen WK-medaille betekende voor Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.