Messi en Cristiano Ronaldo: samen duizend doelpunten

Reacties

Het mondiale voetbal is sinds woensdagavond een bijzondere mijlpaal rijker: het duizendste gezamenlijke doelpunt van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo is een feit.

Messi en Cristiano Ronaldo: samen duizend doelpunten

Al sinds 2008 houden Lionel Messi en Cristiano Ronaldo het mondiale voetbal in hun greep met hun jaarlijkse karrenvracht aan doelpunten. Deze zaterdag bereikte de gezamenlijke productie van beide sterspelers de magische grens van duizend (!) doelpunten.

De goal die Messi deze middag maakte in het competitieduel met Atlético Madrid was de 482ste in zijn profloopbaan. Samen met de goals van Cristiano Ronaldo (518) staat de teller nu op precies duizend treffers. Gemiddeld hebben voetbalfans sinds het debuut van de Portugees - 19 september 2002 in het UEFA Cup-duel met Partizan Belgrado - bijna elke vijf dagen kunnen jubelen om een doelpunt van een van de twee sterspelers.

Cristiano maakte zijn 518 goals in 773 duels voor Sporting Lissabon, Manchester United, Real Madrid en Portugal, terwijl Messi sinds zijn profdebuut op 16 oktober 2004 tegen Espanyol 613 officiële wedstrijden afwerkte voor Barcelona én Argentinië.

Het seizoen 2011/12 spant tot nu toe de kroon qua productie. Het tweetal maakte toen samen 151 doelpunten: Messi scoorde 82 keer en zijn rivaal 69 keer. Dit seizoen staat de teller alweer op 51 goals van Argentijnse en Portugese makelij: Cristiano Ronaldo maakte tot nu toe 27 doelpunten, Messi staat na zijn goal tegen Atlético op 24.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.